Annonce
Aarhus

Se politiet i vanvittig jagt gennem Aarhus: Motorcyklist blæste på fartgrænserne, kørte over for rødt og på fortov og cykelstier

Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Motorcyklists hasarderede kørsel gik blandt andet gennem Hasle, Viby, Stavtrup og Brabrand.
Annonce

AARHUS: En motorcyklist hentede onsdag eftermiddag en hel stribe af sigtelser efter en tur, hvor han foretog den ene vanvittige handling efter den anden.

I første omgang blev en civil patrulje opmærksom på motorcyklisten på motorvejen syd for Aarhus. Patruljen blev her overhalet motorcykelisten, der allerede på det tidspunkt kørte med alt for høj fart. Et første forsøg på at få standset den fartgale trafikant mislykkedes. På det tidspunkt nåede motorcyklisten op på en hastighed i nærheden af 200 km/t.

Ved Aarhus Syd, hvor motorvejen deler sig, blev motorcyklisten dog tvunget til at sætte farten ned på grund at tæt trafik, og det lykkedes betjentene at køre op på siden af motorcyklen, hvor de gav tegn til, at han skulle standse. Da de tændte for bilens horn og lygter, gassede motorcyklisten imidlertid kraftigt op og kørte væk.

Patruljen satte efter og fortsatte eftersættelsen ad Aarhus Syd-motorvejen, hvor patruljebilens hastighed nu nåede op på 220 km/t.

Annonce

Flere patruljer på jagt

Undervejs overhalede motorcyklisten to gange en lastbil højre om, og da han nåede til krydset ved Paludan Müllers Vej, kørte han over for rødt lys og drejede til højre ad Viby Ringvej. Eftersættelsen fortsatte med høj fart ad Viby Ringvej, hvor der var opstået kø op til krydset mod Ormslevvej, hvor en læser fangede motorcyklisten og patruljen på en videooptagelse.

Eftersættelsen fik dog ikke motorcyklisten til at standse. I stedet kørte han op på fortovet, hvor han overhalede flere cyklister. I krydset kørte han igen over for rødt lys, og for enden af Ormslevvej kørte han ned af en cykelsti, hvor patruljebilen ikke kunne komme igennem på grund af chikaner.

Politiet mistede i første omgang kontakten til motorcyklisten, da han på Ormslevvej benyttede cykelstien til at stikke af på. Senere optog en anden patrulje dog forfølgelsen. Foto: Google Maps

Patruljen havde dog i mellemtiden orienteret vagtcentralen om, at man eftersatte en motorcykel, og flere patruljer var derfor kørt til området. Kort efter, at motorcyklisten var kørt fra den ene patrulje, fik en anden patrulje øje på ham på Søholmvej. Da motorcyklisten fik øje på den anden patrulje forsøgte han igen at stikke af ved at placere sig midt på vejen mellem flere biler, hvorefter han accelererede voldsomt.

Med høj fart overhalede han flere biler, så de modkørende biler måtte trække ud til siden for ikke at blive ramt. Længere fremme, på Byleddet i Brabrand, var politiets indsatsleder ankommet og havde stillet sin varebil på tværs af kørebanen med udrykningsblinket aktiveret. Dette fik motorcyklisten til at bremse kraftigt op, hvorefter han via en indkørsel kørte fra Byleddet og videre af cykelstien mod Brabrand Sø.

Annonce

Gående og cyklister i fare

Patruljebilen kørte efter og passerede undervejs flere gående og cyklende på stien, indtil de nåede til nogle pullerter, som motorcyklisten kørte igennem, hvorefter han forsvandt ud af syne. Kort efter spottede patruljen motorcyklisten trække af sted med sin motorcykel på en cykelsti, og betjentene løb efter og fik ham anholdt.

Og hvad koster sådan en opførsel på motorcykel så? Jo, foreløbig er den 36-årige mand sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisninger, for to gange at overhale højre om, for to gange at køre frem for rødt lys, for flere gange at køre på cykelstien, for at have forholdt fare for liv og førlighed, for narkokørsel, for kørsel uden førerret og for narkobesiddelse.

Desuden viste det sig, at den nummerplade, der sad på motorcyklen, var stjålet og at stelnummeret var malet over. Motorcyklen var hverken indregistreret eller forsikret, hvorfor den blev beslaglagt med henblik på konfiskation.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF For abonnenter

Bagkanten: Check af mulig forseelse; VAR keder fodbolden ihjel

Annonce