Annonce
Aarhus

Vanvittigt år i Aarhus: Rambøll bygger sig til rekordomsætning og lover flere lokale jobs

Kollegiet i Gellerup er blandt andre et af de byggeri-projekter i Aarhus, hvor Rambøll har været indeover. Pressefoto
Det har været et ekstraordinært godt år for Rambøll-koncernen, der har haft særligt travlt med at bygge i Aarhus. Den ekstra travlhed kan betyde 50 nye jobs til århusianerne i år.

AARHUS: Der har været gang i byggerierne rundt omkring i Aarhus sidste år.

Det afspejler sig ikke kun i bybilledet, men også på Rambøll-koncernens bundlinje.

Rådgivningsvirksomheden har nemlig haft et rekordår, og dele af dens millardomsætning kan tilskrives de århusianske byggerier.

Især bæredygtigt byggeri var populært i Aarhus sidste år. Alene i 2019 blev omsætningen i Aarhus inden for bæredygtighed femdoblet i forhold til 2018.

Den ekstra travlhed på det århusianske kontor gør, at Rambøll forventer at ansætte op til 50 ekstra medarbejdere i 2020, både ingeniører, arkitekter rådgivere.

- Når året er omme, regner vi med at være op til otte procent flere rådgivere på kontoret end i 2019. Det vurderer vi ud fra de næste etaper på Letbanen, flere store bolig- og erhvervsbyggerier samt en vurdering af E45-motorvejens indvirkning på miljøet, siger seniordirektør, Michael Reventlow-Mourier fra Rambøll Aarhus.

Koncernen beskæftiger i forvejen knapt 700 medarbejdere i kontoret på Olof Palmes Allé.

Projekter der har skabt vækst for Rambøll i Aarhus

  • Lighthouse på Aarhus Ø
  • Domicil og industribygninger for Arla
  • Beder-Berring-omfartsvejen
  • Marselistunnellen
  • E45-motorvejen
Annonce

Globalt netværk

Årsagen til den øgede omsætning skal findes i en bred pallette af rådgivningsydelser, som Rambøll har kunnet tilbyde århusianerne, mener seniordirektøren.

Rambøll er en global virksomhed, så ved højhusbyggeriet Lighthouse på Aarhus Ø, allierede de sig med dets højhuseksperter fra Singapore, Mumbai og London, som arbejdede sammen med de århusianske kolleger på Danmarks hidtil højeste boligbyggeri. Det kommende Bestseller-tårn i Brande projekteres også fra Aarhus.

- Et andet godt eksempel er Gellerupplanen, hvor byggeri, infrastruktur og flere andre fagområder er bragt i spil. Vores kunder oplever det tætte samarbejde som en stor fordel, fordi det øger kvaliteten, og de kun skal forholde sig til én rådgiver, siger Michael Reventlow-Mourier.

Udover kontoret i Aarhus, har Rambøll hovedkontoret i København. I alt beskæftiger de 3.500 medarbejder i Danmark, og på globalt plan 16.500 medarbejdere.

Også på Aarhus Ø har Rambøll haft et par fingre med i spil, når der er bygget nyt sidste år. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Kommentar: Derfor ligner AGF et hold, der er ved at smide hele sæsonen på gulvet

Annonce