Annonce
Aarhus

Vanvittigt forsøg: Tidligere Brabrand-spiller vil jonglere 42 kilometer med en fodbold

Nichlas Knudsen, der tidligere har spillet for Brabrand IF, vil slå fem verdensrekorder i 2020. Arkivfoto: Ole Nielsen
Den tidligere Odder og Brabrand-spiller Nichlas Ørbæk Knudsen vil slå fem verdensrekorder i 2020. Den første skal klares til Aarhus City Halvmarathon, hvor han vil gå alle 21 kilometer, mens han jonglerer med en bold.
Annonce

AARHUS: Hvis du er en af dem, der har meldt dig til Aarhus City Halvmarathon 14. juni, skal du ikke blive forundret over at se en ung mand med en fodbold ved fødderne rundt på ruten.

Det er helt bevidst.

Freestyle-fodboldspilleren og tidligere landsholdsspiller i futsal, Nichlas Ørbæk Knudsen, har nemlig sat sig det opsigtsvækkende mål, at han vil slå fem verdensrekorder i 2020.

En af dem er at gennemføre et officielt halvmaraton, mens han uafbrudt jonglerer med en fodbold.

- Der er ikke nogen, der tror, det er realistisk. Men jeg tror på det, fortæller Nichlas Ørbæk Knudsen, der både har spillet fodbold i 2. division for Brabrand og Odder og 1. division med Kolding.

Annonce

Manglede udfordring

At han har kastet sig ud i det ambitiøse projekt skyldes, at han i se seneste seks år har skabt sig et navn som freestyle-fodboldspiller, og derfor har trænet det ene mere teknisk udfordrende trick efter det andet, hvilket har givet ham over 20.000 følgere på Facebooksiden Nichlas "Tunna" Knudsen.

- Den primære grund til, at jeg er gået i gang med projektet, er, at jeg trænger til nogle nye udfordringer. Jeg vil se, hvad fodbold også kan udover tricks.

Han er netop flyttet fra Aarhus til Silkeborg, og derfor er han i gang med at gå stisystemerne i Silkeborg tynde med en fodbold ved fødderne.

- Træningen går nemlig ganske enkelt ud på at få gået en masse kilometer med fodbold.

Annonce

Vil ikke tabe bolden

Han satser på at klare hele ruten uden at tabe bolden, men sker det, at den rammer asfalten, skal han starte igen, der hvor bolden lander.

Især i et halvmaraton, hvor der deltager op mod 12.000 deltagere, kan det blive svært at klare sig gennem, uden at støde ind i nogen.

- Jeg ved faktisk ikke, hvordan jeg træner på netop den udfordring, men jeg satser på ikke at tabe bolden undervejs, siger Nichlas Ørbæk Knudsen.

Udover det officielle halvmaraton i Aarhus til juni, vil han prøve at slå fire andre verdensrekorder, der alle skal gennemføres mens der jongleres med en fodbold:

  • Gennemføre et maraton
  • Gå 100 kilometer i alt (ikke i ét træk)
  • Gå så langt som muligt på 24 timer
  • Gå den hurtigst tilbagelagte kilometer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Coronaen har stadig godt fat i Aarhus: Ny stor stigning i antal smittede

Aarhus

Kæmpe smitteudbrud på populær bar: Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Annonce