Annonce
Aarhus

Vanvittigt forsøg: Tidligere Brabrand-spiller vil jonglere 42 kilometer med en fodbold

Nichlas Knudsen, der tidligere har spillet for Brabrand IF, vil slå fem verdensrekorder i 2020. Arkivfoto: Ole Nielsen
Den tidligere Odder og Brabrand-spiller Nichlas Ørbæk Knudsen vil slå fem verdensrekorder i 2020. Den første skal klares til Aarhus City Halvmarathon, hvor han vil gå alle 21 kilometer, mens han jonglerer med en bold.

AARHUS: Hvis du er en af dem, der har meldt dig til Aarhus City Halvmarathon 14. juni, skal du ikke blive forundret over at se en ung mand med en fodbold ved fødderne rundt på ruten.

Det er helt bevidst.

Freestyle-fodboldspilleren og tidligere landsholdsspiller i futsal, Nichlas Ørbæk Knudsen, har nemlig sat sig det opsigtsvækkende mål, at han vil slå fem verdensrekorder i 2020.

En af dem er at gennemføre et officielt halvmaraton, mens han uafbrudt jonglerer med en fodbold.

- Der er ikke nogen, der tror, det er realistisk. Men jeg tror på det, fortæller Nichlas Ørbæk Knudsen, der både har spillet fodbold i 2. division for Brabrand og Odder og 1. division med Kolding.

Annonce

Manglede udfordring

At han har kastet sig ud i det ambitiøse projekt skyldes, at han i se seneste seks år har skabt sig et navn som freestyle-fodboldspiller, og derfor har trænet det ene mere teknisk udfordrende trick efter det andet, hvilket har givet ham over 20.000 følgere på Facebooksiden Nichlas "Tunna" Knudsen.

- Den primære grund til, at jeg er gået i gang med projektet, er, at jeg trænger til nogle nye udfordringer. Jeg vil se, hvad fodbold også kan udover tricks.

Han er netop flyttet fra Aarhus til Silkeborg, og derfor er han i gang med at gå stisystemerne i Silkeborg tynde med en fodbold ved fødderne.

- Træningen går nemlig ganske enkelt ud på at få gået en masse kilometer med fodbold.

Vil ikke tabe bolden

Han satser på at klare hele ruten uden at tabe bolden, men sker det, at den rammer asfalten, skal han starte igen, der hvor bolden lander.

Især i et halvmaraton, hvor der deltager op mod 12.000 deltagere, kan det blive svært at klare sig gennem, uden at støde ind i nogen.

- Jeg ved faktisk ikke, hvordan jeg træner på netop den udfordring, men jeg satser på ikke at tabe bolden undervejs, siger Nichlas Ørbæk Knudsen.

Udover det officielle halvmaraton i Aarhus til juni, vil han prøve at slå fire andre verdensrekorder, der alle skal gennemføres mens der jongleres med en fodbold:

  • Gennemføre et maraton
  • Gå 100 kilometer i alt (ikke i ét træk)
  • Gå så langt som muligt på 24 timer
  • Gå den hurtigst tilbagelagte kilometer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Se hele listen: Her er lå de bevaringsværdige bygninger, der er revet ned

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Annonce