Annonce
Erhverv

Var på fallittens rand: Århusiansk spilfirma sælger for halv milliard kroner

Direktør Mark Laursen fra Bright Star Studios har god grund til at trække på smilebåndet for tiden. Foto: Bright Star Studios
Sidste år var århusianske Bright Star Studios på grænsen til at lukke for bestandigt, men nu tegner virksomheden sig for en af de største succeser nogensinde i dansk spilindustris historie.

AARHUS: 454 millioner kroner. Så mange penge har den århusianske virksomhed Bright Star Studios i skrivende stund tjent på videospillet Ember Sword - og det er ikke engang udgivet endnu.

- Det er surrealistisk på en eller anden måde, fordi det er sådan et svimlende beløb. Vi havde ikke rigtigt forestillet os, at det ville blive så højt, siger Mark Laursen, der er direktør i spilstudiet.

Men hvordan tjener man knap en halv milliard kroner på et produkt, man endnu ikke har udgivet?

Annonce

Fidusen er, at Ember Sword tillader spillerne at handle virtuelt land og genstande med hinanden for rigtige penge.

En eventyrverden

Spillet kan bedst beskrives som en digital eventyrverden, hvor man i fællesskab med andre spillere kan gå på opdagelse. Man kan blandt andet drage på farlige togter, slås med monstre og finde magiske genstande. Er man en af de heldige, der eksempelvis finder et sjældent sværd eller formår at tilkæmpe sig et stykke værdifuldt land, kan man så bortauktionere sin fangst til andre spillere for penge.

Tilbage i maj begyndte Bright Star Studios derfor et forsalg af land i spillet, så de mest ivrige fans kunne sikre sig et stykke digitalt jord, inden Ember Sword udkommer i slutningen af 2022.

Indtil videre har virksomheden altså formået at kradse knap en halv milliard kroner ind på forsalget, men Mark Laursen forventer, at det tal kommer til at runde mindst 630 millioner kroner.

- Vi er selvfølgelig glade for succesen, men vores tanke med spillet har hele tiden været, at vi gerne vil ændre verden. Med det mener jeg, at brugerne også skal have noget økonomisk ud af at være med. Vi mener, man skal respektere spillernes tid, siger Mark Laursen.

Annonce

På fallitens rand

Hvis vi skruer tiden godt et år tilbage, så fremtiden dog ikke så lys ud for Bright Star Studios.

I slutningen af sidste år var virksomheden på fallittens rand, selvom flere af de bærende kræfter i spilstudiet havde arbejdet gratis i månedsvis.

- Det var virkeligt vanskeligt at overbevise investorer om, at det her koncept ville eksplodere på et tidspunkt, husker Mark Laursen.

Her ses et eksempel på land, man som spiller kan erhverve sig i Ember Sword. Foto: Bright Star Studios

De århusianske spiludviklere var derfor nødt til at poste deres egne penge i projektet for at holde skuden oven vande.

Tilbage i februar gav indsatsen så pote, da en kreds af ni internationale investorer indvilligede i at skyde 12 millioner kroner i projektet. Den økonomiske håndsrækning gav ifølge Mark Laursen studiet vind nok i sejlene til at få spillet udviklet til et punkt, hvor de kunne begynde salget af virtuelt land.

Salget har udover sorte tal på bundlinjen også bevirket, at flere end 100.000 personer har skrevet sig op til spillet.

- Det er en helt omvendt verden at stå i, selvom det er meget befriende. Det har været en meget hård periode, vi var gennem, lyder det fra en tydeligt lettet Mark Laursen.

Annonce

Kultklassiker?

De mange millioner fra salget af land skal bruges til at styrke Bright Star Studios hold af udviklere, så virksomheden kan få Ember Sword ud af døren til tiden.

I alt har man i øjeblikket 15 stillinger ledige, hvoraf en del efter planen skal besættes af internationale talenter, nu hvor spilstudiet har fået dybe lommer.

Det erklærede mål er at blive verdens største onlinespil.

Ember Swords uofficielle maskot, den røde vaskebjørnslignende Whiskers, er allerede blevet et populært tatoveringsemne blandt spillets fans. Foto: Bright Star Studios

Selvom Ember Sword endnu ikke er blevet udgivet, tyder det allerede nu på, at det er en kultklassiker, Bright Star Studios har i støbeskeen.

Udover den enorme kapitalindsprøjtning fra landsalget har spillets mange fans rundt om i verden nemlig også vist deres dedikationen ved at lade sig tatovere med symboler fra spiluniverset.

- Vi er meget beærede. Det er lidt svært at sætte ord på, fordi det er så vildt, at vi egentlig ret tidligt i processen begynder at se, at der er så mange mennesker, der får lavet de her tatoveringer, siger Mark Laursen.

Bright Star Studios gør meget ud af at have en tæt dialog med Ember Swords fans, som sender billeder af symboler fra spillet, som de har fået tatoveret på kroppen. Foto: Bright Star Studios

Ember Sword forventes at gå i åben beta næste år, hvorefter man ved selvsyn kan konstatere, om det lever op til de tårnhøje forventninger.

Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Aarhus For abonnenter

Kopi-dom skaber glæde hos kunsthåndværkere: Glaspuster oplever selv problemet

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Mere end 1800 smittede igen

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Gift-skandale i Aarhus tager en ny drejning: Nu er jagten på ekstrem gift i mælk fra køer ved brandskole forbi

Aarhus For abonnenter

Christian kan ikke få gjort rent i syv uger: Kollaps i Berits Hjemmepleje presser kommunens rengøringshjælp i knæ

Alarm 112

77-årig kvinde med blå sko efterlyses: Lider af alzheimer og kan ikke selv finde hjem

Aarhus

Dagens corona-tal: Antallet af nye smittede fortsætter stigningen

Aarhus

Vil du med hjem og se min hundehvalp? 10-årig dreng udsat for ubehagelig oplevelse

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Det her er mildt og mageløst - men også med mangler

Danmark

Ny aftale øremærker 11 ugers barsel til begge forældre

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Indland

Hundredvis af brandmænd skal nu testes for PFOS

Alarm 112

Har du også undret dig? Derfor er der ekstra meget udrykning i disse dage

Aarhus

Mere end 4000 cyklister kører her hver dag: Sikkerhedstiltag syltet i tre år - bortset fra et, som ekspert frarådede

Aarhus For abonnenter

Aros-direktør har hovedet fuld af idéer: Men det kunne være dejligt, hvis hun blev bedre til at tale dansk

Aarhus

Kolleger i kulturlivet: Derfor er Aros' direktørvalg det rigtige

Annonce