Annonce
112

Var tæt på at blive påkørt af pirattaxa: Politiet efterlyser heldig cyklist

Var du vidne til en mindre biljagt i Latinerkvarteret natten til lørdag? Så vil politiet gerne tale med dig. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
En hvid bil drønede igennem Latinerkvarteret natten til lørdag og var blandt andet tæt på at påkøre en cyklist. Den cyklist vil politiet gerne tale med.

AARHUS: Var du tæt på at blive kørt ned af en hvid bil i Mejlgade natten til lørdag? Så vil Østjyllands Politi rigtig gerne høre fra dig.

Den hvide bil var nemlig en pirattaxa, fortæller Østjyllands Politi på Facebook.

- En af vores patruljer spottede bilen i færd med at samle nogle personer op i krydset ved Skolegyde/Skolebakken i Aarhus kort efter klokken 03.00. Patruljen havde mistanke om, at der var tale om en pirattaxa og ville gerne standse bilen. Men føreren af bilen var tydeligvis ikke interesseret i at tale med politiet, og det førte til en eftersættelse i høj fart ad Skolebakken, ind ad Sankt Olufs Gade og videre ad Mejlgade, skriver politiet i opdateringen.

Ud fra en af sidegaderne ved Graven kom en cyklist, som kun undgik at blive påkørt af bilen ved at springe af cyklen. Betjentene formåede at anholde de to mænd i bilen - en 22-årig mand og en 28-årig mand - da de var tæt på at kollidere med en anden bil i Rosensgade, men på det tidspunkt var cyklisten forsvundet. Betjentene beskriver cyklisten som 20-25 år, iført gråt tøj og cyklede på en sort cykel, og ham vil politiet altså meget gerne snakke med nu.

De kan, som altid, kontaktes på telefonnummer 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Biografgængere undrer sig over manglende evakuering: Men det var helt efter bogen, forklarer centerchef

AGF

AGF gik mål-amok i Farum

Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Annonce