Annonce
Østjylland

Varehusdirektør opfordrer til hurtige indkøb

Arne Sørensen og kollegerne skulle oprindelig have afviklet vinmesse i denne uge. Men det er blevet aflyst på grund af coronakrisen. Arkivfoto
Varehusdirektør Arne Sørensen fra Kvickly Odder roser kundernes måde at håndtere corona-krisen på. Men han møder stadig alt for mange børnefamilier på udflugt.

Odder: Varehusdirektør Arne Sørensen havde aldrig troet, at han skulle bede nogen om at blive væk fra byens mest besøgte samlingssted Kvicly Odder. Men det er faktisk, hvad han gør i disse dage.

Opfordringen gælder dog kun de familier eller par, som trods alle opfordringer gør indkøb til dagens fælles oplevelse.

- Vi ser stadig en del forældre komme ind med op til flere børn for at handle. Med de krav, der stilles til afstand, duer det ganske enkelt ikke. Og da slet ikke ved kasserne, hvor man skal holde afstand, siger direktøren.

Når det så er sagt, oplever Arne Sørensen også, at rigtig mange kunder følger rådet om kun at købe ind en person ad gangen.

Det kan han måle ved, at Kvickly Odder lige nu har den samme daglige omsætning som på tilsvarende dage i marts sidste år - men med 20 procent færre kunder i varehuset i løbet af en dag.

Anderledes er det i Dagli´Brugsen i Hou og Gylling, hvor langt flere lokale borgere strømmer til, fordi de går hjemme. I fredags var der for eksempel så mange kunder i Hou, at uddeleren måtte lukke folk ind i hold.

Annonce

Mette-effekten

Det mindre flow af kunder i Kvickly Odder kan ifølge Arne Sørensen skyldes en kombination af, at Odder-borgerne er blevet bedre til at handle ind til flere dage ad gangen, og at mange køber ind for naboen.

- De første dage, hvor statsministeren holdt pressemøder, oplevede vi straks efter mødet et stort rykind af kunder, som købte meget stort ind. Ja, nærmest hamstrede. Vi oplever stadig mange store indkøb, men nu i et mere stabilt flow. Det gør det meget nemmere for os at nå at fylde hylderne op, siger Arne Sørensen, hvis kolleger i den seneste uges tid også har pakket og leveret op til 40 bestillinger via coop.dk.

Dem modtag man i Odder før corona-krisen under 10 af om dagen.

- Nu kan vi slet ikke følge med, og mange får automatisk besked om, at vi ikke kan levere samme dag, som de bestiller. Jeg vil derfor opfodre specielt ældre til i stedet at bede naboen købe ind for dem, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

Annonce