Annonce
Aarhus

Varm velkomst til Agro Food Park

Der var smil over hele linjen, da Agro Food Park åbnede i Skejby. Fra venstre fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), borgmester Nicolai Wammen (S), regionrådsformand Bent Hansen (S) og direktør for det nye universitetshospital Villy Helleskov. Foto. Flemming Krogh

Jord, bord og verdens bedste hjerner samles på Skejby mark i et international kraftcenter.

Annonce

Formanden for organisationen Landbrug & Fødevarer, Michael Brockenhuus-Schack, var ikke i tvivl. Agro Food Park har alle muligheder for at blive en succes som en af verdens førende vidensklynger inden for landebrugs- og fødevarererhvervet. Ikke mindst på grund af de ildsjæle og gode hjerner, der står bag.

»Det er kun de mest vedholdende, de mest kreative, som overhovedet er i stand til at finde frem til det sted, hvor vi er i dag, så det tyder godt for fremtiden,« sagde Michael Brockenhuus-Schack ved åbningen af Agro Food Park i Skejby. Lige som så mange andre havde han haft besvær med at finde en vej gennem det utal af vejarbejder og forhindringer, der for tiden er lagt fra midtbyen til Landscentret i Skejby.

Heldigvis har ingen lagt samme forhindringer i vejen for det kæmpecenter for innovation, som Agro Food Park tegner til at blive. Tværtimod dryssede talerne roser og varme velkomstord over initiativtagerne til parken, der forventer at kunne beskæftige op mod 3000 medarbejdere inden for de videnstunge arbejdspladser.

Bag Agro Food Park står Dansk Landbrugsrådgivning, Landscentret, Agro Tech og Århus Kommune.

Mange arbejdspladser
Direktør i Dansk Landbrugsrådgivning, Frank Bennetzen, forventer, at der allerede i det kommende år vil være 100 ansatte i parken.

»Formålet med Agro Food Park er også, at parken udvikler ekspertise inden for fødevarer i relation til sundhed blandt andet via et tæt samarbejde med Det nye Universitetshospital i Skejby,« sagde Frank Bennetzen.

I følge regionsrådsformand Bent Hansen (S), der var blandt gratulanterne, kan dette samarbejde forventes, at kunne give yderligere op mod 7000 arbejdspladser.

Blandt talerne var også fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), der glædede sig til at følge udviklingen af Food Parken, som hun mente var helt nødvendig for at kunne udvikle fødevareerhvervene.

Borgmester Nicolai Wammen (S) fortalte, at Århus var glade for lægge jord, hjerte- og hjernerum til Agro Food Parken.

»Vi er begejstrede for det høje ambitionsniveau. Vi er klar over, at vi har fået en juvel til byen, og vi er glade for, at man har valgt en placering i vidensbyen Århus,« sagde Nicolai Wammen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tømrerfirma konkurs: Byggetvisten på det tidligere Hotel Kongens Ege var med til at slå det sidste søm i kisten

Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Bakken Bears

Stort corona-udbrud i Bakken Bears: Over halvdelen af truppen testet positive

Annonce