Annonce
Aarhus

Varsel om parkeringskontrol: Sådan slipper du af med bilen ved DHL Stafetten

Aarhus Kommune har varslet parkeringskontrol i forbindelse med afviklingen af DHL Stafetten i denne uge. Foto: Jens Thaysen
DHL Stafetten i Aarhus er lig med tæt trafik og mangel på parkeringspladser. Arrangørerne har en plan, der skal sikre plads til både gæsternes biler og kørsel med udrykningskøretøjer.

AARHUS: Trafikkaos og parkeringsafgifter.

De to elementer vil arrangørerne undvære, når der tirsdag, onsdag og torsdag i denne uge afholdes DHL Stafetten.

- Vi ved, at Aarhus Kommunes city-assistenter kigger forbi, så man skal ikke tage chancer, hvis man vil undgå en hilsen i foruden. Vi har sat skilte med parkeringsforbud op mange steder for at gøre det ekstra tydeligt, hvor man ikke må parkere, men man skal stadigvæk være opmærksom på de alment gældende parkeringsforbud. Derudover skal man tænke over, at man ikke parkerer, så man spærrer for, at udrykningsfartøjer kan komme forbi, fortæller Helge Meier fra arrangørerne i Aarhus Motion.

Hver aften i DHL-ugen skal mere end 15.000 mennesker til og fra Mindeparken. Det kan give udfordringer.

- Kommer du i bil, så kør gerne flere sammen og vær sikker på, at du parkerer lovligt, lyder rådet fra Helge Meier, der er ansvarlig for beredskabet og trafikken i forbindelse med DHL Stafetten i Aarhus.

Annonce

Vi ved, at Aarhus Kommunes city-assistenter kigger forbi, så man skal ikke tage chancer, hvis man vil undgå en hilsen i foruden.

Helge Meier, DHL Stafetten

Shuttlebusser venter

Igen i år kan deltagere i DHL Staffeten mod betaling parkere på Jydsk Væddeløbsbane med plads til 1500 biler.

Udover Væddeløbsbanen vil det også være muligt at parkere ved Ceres Park og på Kongevejen fra Chr. Filtenborgsplads og op til Marselis Grønnevej

Traditionen tro vil der være shuttle busser, der kører fra springvandet på Park Allé til Mindeparken fra klokken 16.00 til 18.00 og retur fra klokken 21.00 til 23.00.

I toppen af Mindeparken, ikke langt fra rundkørslen ved Kongevejen, bliver der cykelparkering med opsyn.

DHL Stafetten afholdes for 37. gang, og den har alt i alt 45.000 deltagere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Inhabilitet: Unfair og usædvanligt rygtetjek

En usædvanlig sag. Sådan kan Enhedslisten og Radikales 10-dages forespørgsel om Teknik og Miljø-rådmand Bünyamin Simseks habilitet i sagen om Risskov Strandpark betegnes. De to partier med Keld Hvalsø (EL) og Eva Borchorst Mejnertz (R) i spidsen har rejst forespørgslen, hvor de blandt andet spørger borgmesterens afdeling, hvordan den anbefaler rådmænd at agere i sager, ”der vedrører personlige venner, logebrødre og økonomiske bidragsydere.” Man sætter derfor den store projektørlampe på rådmanden og mistænker ham for vennetjenester og forklarer det med, at man har hørt rygter fra folk i området. Hvis formålet var at belyse, hvorvidt der var et inhabilitetsproblem i sagen om en udstykket villa i Risskov, så er der andre og mindre larmende måder at gøre det på. At rejse en 10-dages forespørgsel, fordi man har hørt nogle rygter, er en usædvanlig fremgangsmåde, der kun er med til at rejse opmærksomhed og mistillid i en sag, der i forvejen har været ramt af myter og misforståelser. Det er en gratis omgang for Enhedslisten og Radikale på denne måde indirekte at insinuere, at der er problemer i sagen om Risskov Strandpark, så selvom der intet viser sig at være i sagen, vil det stadig summe af rygter og snak efterfølgende. Især når man blot går videre med rygter og ikke har dokumentation for beskyldningerne. Det er ikke fremmende for tilliden til systemet og langt fra noget, man har brug for i Aarhus lige nu. Systemet er nu engang indrettet sådan, at det er en politiker selv, der skal oplyse om der er problemer med inhabilitet, og derfor kan Enhedslistens og Radikales forespørgsel ses som mangel på tillid til rådmanden. Nu er det en del af et officielt dokument, og derfor er det, der lige nu blot er rygter, blevet en offentlig mistanke om rådmanden, og det er ganske enkelt voldsomt og usædvanligt. Selvfølgelig skal man reagere, hvis man har en mistanke, men enten skal man have mere håndgribelig dokumentation, ellers skal man lufte sin mistanke mindre offentligt. Det andet er unfair.

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];