Annonce
Kultur

Vasconcelos' valkyrie vender tibage

Efter udstillingen "Textures of Life", der blev vist på Aros i 2016-17, købte kunstmuseet værket "Valkyrie Rán" af Joana Vasconcelos, der havde skabt den 50 meter lange tekstilinstallation til museet. Fra 7. marts kan den igen opleves på Aros. Foto: Luís Vasconcelos
Den farverige kæmpeinstallation, "Valkyrie Rán", har været pakket ned siden 2017. Nu inviterer Kunstmuseet Aros til et gensyn med den portugisiske kunstner Joana Vasconcelos' fantasi-eksplosion.
Annonce

AARHUS: Fra 7. marts kan publikum igen opleve "Valkyrie Rán" af Joana Vasconcelos. Den gigantiske tekstilinstallation, der bugter sig gennem museets bygning på tværs af etagerne, blev vist første gang i 2016 til september 2017 i forbindelse med udstillingen "Textures of Life".

Værket blev sidenhen erhvervet til Aros' samling ved hjælp af donationer fra Augustinus Fonden og Ny Carlsbergfondet.

"Valkyrie Rán" er skabt i en kollektive proces i kunstnerens studio, som er bemandet af 50 fuldtidsansatte eksperter som blandt andet arkitekter, smede og syersker.

- Håndværkstraditioner, som er tæt på at gå tabt og blive glemt, tages frem igen og hyldes i "Valkyrie Rán", der bliver et billede på en langsommelighed, som står i skærende kontrast til nutidens maskinelle fremstillinger, skriver museet i en pressemeddelelse.

"Valkyrie Rán" er designet og skabt med øje for arkitekturen på Aros og er justerbart, så værket kan forekomme i fem størrelser. I sin fulde længde er installationen 50 meter lang.

"Valkyrie Rán" er blandt andet lavet af tekstiler, LED-lys, broderi og perledekorationer. Tekstilerne til værket er doneret af Kvadrat. Foto: Luís Vasconcelos
Joana Vasconcelos har 50 ansatte i sit studio i Portugal, som alle mestrer et håndværk. Foto: Luís Vasconcelos
"Valkyrie Rán" af Joana Vasconcelos spreder sig over flere etager. Foto: Luís Vasconcelos
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Høj hastighed, ulovlige overhalinger, venstre om helleanlæg og kørsel over for rødt: - Vi ser det hele, siger politikommissær

Coronavirus

Live:  Falck lukker sine lyntestcentre fra februar

Aarhus For abonnenter

Bilist på flugt mejede kvinde ned: Hvornår skal politiet forfølge bilister, der stikker af?

Aarhus

Dagens corona-tal viser en lille stigning, men der er langt op til de grimme tal fra december

Annonce