Annonce
Østjylland

Vattæpper fra Stilling til nødstedte

<p>De fyldte paller med i alt cirka 400 nye kvalitets vattæpper blev i går afleveret til Røde Kors, der står for den videre distribution. Foto: Protac</p>

Stilling-firma lagde produktionen om for at bruge et restparti i en god sags tjeneste.

Annonce

Virksomheden Protac A/S i Stilling producerer normalt hjælpemidler til handicappede, men for en kort periode har de omlagt produktionen. Det resulterede i, at Røde Kors i går kunne hente cirka 400 nye vattæpper.

»Vi har omlagt produktionen af vores Protac kugledyner fra grønt til gråt betræk og havde stadig en del grøn tekstil tilbage. Så det gav god mening at indkøbe ekstra pladevat og omlægge produktionen til grønne vattæpper. Derpå kontaktede vi i juni Røde Kors, og da de var interesserede, planlagde vi, hvornår det bedst kunne passes ind i forhold til den daglige produktion,« siger produktionschef Birthe Søndergaard.

I mandags var vattæpperne pakket og emballeret efter anvisning fra Røde Kors og klar til afhentning. Syv fyldte paller. Og i går blev de så afhentet af Røde Kors.

»Lige nu behøver rigtig mange rigtig meget, og vores kunnen ligger nu én gang i produktion af kvalitetstekstiler som for eksempel dyner og vattæpper. Så det er også dér, vi kan gøre størst forskel. Modtagerne får et vattæppe af rigtig god kvalitet. Vi har syet tekstiler i over 20 år, så både stof, syninger og fór er af den standard, vi normalt bruger og det holder til rigtig meget,« siger adm. direktør Pia Christiansen.

Hvor vattæpperne skal hen, ved man ikke hos Protac. Men ifølge Røde Kors's Centerchef Claus Honore Nielsen skal vattæpperne direkte videre til de mange nødstedte.

Det er præcist et år siden, at virksomheden Protac A/S flyttede fra Aarhus til Stilling. En flytning, som adm. direktør Pia Christiansen bestemt ikke fortryder.

»Vi har fået en rigtig fin modtagelse af Skanderborg Kommune og er glade for at have fået mere plads til lager og kontor. Derudover er placeringen tæt på motorvejen optimal i forhold til det voksende antal forsendelser,« siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Styrelse fastholder prioritering af vacciner: Nødråb fra far til vuggestuebarn i Holme ser ud til at være forgæves

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Aarhus

Corona fordelt på alder: Det går den rigtige vej for alle grupper i Aarhus

Annonce