Annonce
Østjylland

Sporet er blevet koldt for Langå Museum - Har nogen set vores forsvundne vandskulptur?

Birgith Yde husker, at den forsvundne skulptur var præcis så høj, at mindre børn kunne kigge op over kanten og se det lille teselskab. Foto: Lokalhistorisk Arkiv, Langå
Forsvandt den ved kommunesammenlægningen eller i forbindelse med restaurering af et plejehjem? Langå Museum har fulgt alle spor, men beder nu offentligheden om hjælp. Hvor er den én meter høje vandskulptur, som kommunen fik som præmie for sit lave elforbrug?
Annonce

Langå: Lige omkring årtusindskiftet var den daværende Langå Kommune lidt af en duks, når det kom til elforbrug. Blandt andet vandt kommunen flere gange prisen som Danmarks mest elrigtige kommune. I 1994 fulgtes prisen af en cirka en meter høj vandkunstskulptur lavet af keramiker Henriette Duckert.

Alle de andre priser og diplomer har Langå Museum stadig. Men Henriette Duckert-prisen er væk. Kun diplomet findes i museets arkiver. Derfor spurgte museet Birgith Yde, som tidligere har arbejdet på Langå Kommune om hjælp. Hun er i dag tilknyttet lokalarkivet i Langå, og hun kunne godt husket skulpturen, som oprindeligt stod i kommunens forhal.

- Den blev flyttet ovenpå, fordi vi ikke kunne holde ud til at arbejde i lyden fra alt det vandplaskeri, husker Birgith Yde.

I lokalhistorisk sammenhæng havde hun netop haft fat i et billede af skulpturen for nyligt, så det kunne også bruges i eftersøgningen.

Den forsvundne skulptur, som er udføt af keramiker Henriette Duckert, deler ifølge Birgith Yde vandene lidt. Nogle synes, den er sød og sjov, mens andre ikke er kede af, at den er blevet væk. Foto: Lokalhistorisk Arkiv, Langå
Annonce

Deler vandene lidt

Hun fortæller, at den stolpeformede skulptur med toppen af et vandfad og et lille teselskab, deler vandene lidt.

- Nogen synes, den var sjov og hyggeligt, mens andre synes, det er godt, den er blevet væk, forklarer hun.

Lokalhistorisk Arkiv og Langå Museum gik i udgangspunktet ud fra, at skulpturen var forsvundet i forbindelse med kommunesammlægningen i 2007. Derfor har de også efterlyst den i Randers Kommune. Men ingen embedsmænd der kunne umiddelbart genkende skulpturen.

Også fysisk har frivillige fra arkiv og museum ledt på det gamle rådhus i Langå. De har også spurgt flere tidligere ansatte der.

Annonce

Røget i containeren?

Et andet spor leder til Plejehjemmet Kildevang, hvor den muligvis har stået i en periode. Men her er den heller ikke nu, og der er tvivl om, om den er røget i containerne i forbindelse med en ombygning der.

Birgith Yde har også forhørt sig hos Favrskov Kommune. Her har hun dog ikke hørt nærmere.

Selv et facebookopslag i Langås lokale facebookgruppe er forsøgt. Også uden held.

- Der er nok gået lidt sport i det nu, siger Birgith Yde med et grin.

Men hun er ved at have mistet håbet om at finde den, da hun ikke mener en så relativt stor skulptur sådan bare kan forsvinde.

- Er den væk, er der ikke noget at gøre ved det, konstaterer hun.

Alligevel håber hun, at eventuelle læsere med nye spor i "sagen" vil henvende sig. Enten til hende via opslaget i Langås facebookgruppe. Eller direkte til Langås Museum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce