Annonce
Debat

Vegansk kost. Er det retningslinjer, vi skal have - eller?

Vegansk kost. Foto: Jørgen Kirk
Annonce

Kære politikere: De kostfaglige i Aarhus Kommunes kantiner, plejecentre, boenheder og dag- og døgninstitutioner har gennem årene serveret mange forskellige måltider mad, til rette bruger, om det er fra "vugge til krukke".

I Aarhus Kommune har hver magistrat sin retningslinje for ernæring. Der skal også arbejdes ud fra de offentlige anbefalinger, og ikke mindst omkring Aarhus Kommunes krav til økologi er der retningslinjer, der skal overholdes.

Alt i alt er der mange ting, der skal gå op i en højere enhed, og nu skal der også tages stilling til vegansk kost. Det ser vi ikke som et problem, da der mange steder i køkkenerne bliver serveret en eller anden form for vegetar-/veganerkost i dagligdagen i dag, men er det retningslinjer, vi skal have - eller?

For at kunne holde de økologiprocenter, som de har rundt i kommunen, skal der tænkes rationelt og årstidsbestemt og maden laves fra bunden, og der serveres ikke så meget kød mere, som der gjorde for en del år siden.

Jeg tænker, lad os drøfte det op på et politisk plan. Derfor har Kost og Ernæringsforbundet ønsket at få foretræde for udvalget omkring klimapolitisk fødevarestrategi. Vi vil gerne øse ud af de erfaringer og den evidensbaserede viden, der er på området, til udvalget. Så lad os mødes til en snak, kære udvalg og politikere.

Jette Nielsen, regionsformand i Kost og Ernæringsforbundet, Region Midtjylland. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

En af de lycraklædte svarer igen

Annonce