Annonce
Østjylland

Vegas-brudepar vil holde fælles kobberbryllup

9. juni 2007 sagde 11 par ja til hinanden på en scene midt i Odder. Til december har de kobberbryllup, og det skal fejres, mener et af parrene. Arkivfoto
Par fra Odder vil samle de 11 par, som i 2007 sagde ja til hinanden på en scene på tovet.

Odder: Det bliver næppe helt så farverigt som ved brylluppet, men festes skal der, når 11 par til december kan fejre deres kobberbryllup.

Det mener i hvert fald Mariann og Jan Lohfeldt, der sammen med 10 andre par blev gift på en scene på torvet i Odder lørdag 9. juni 2007.

Udover kærlighed til deres respektive partnere var anledningen, at eventen An Odder Las Vegas blev afviklet netop den weekend. I den forbindelse ønskede arrangørerne et bunkebryllup i bedste Las Vegas-stil. De skulle sige ja til hinanden på en scene og med borgmesterlig hjælp fra den daværende bykonge Niels-Ulrik Bugge (V). Som tak for deres deltagende blev der trukket lod om brudekjoler, habitter, blomster og for nogles vedkommende sågar en stor fest på Odder Park Hotel.

- Vi vandt ikke den store fest, men alligevel står dagen som noget helt eventyrligt. Derfor synes vi, at skal mødes igen, når vi snart har kobberbryllup, siger Mariann Lohfeld, der allerede har haft kontant med fem af parrene. Alle de adspurgte holder stadig sammen.

Annonce

Måske sommerfest

Mariann og Jan Lohfeld har endnu ikke besluttet sig helt for, hvordan festen skal afvikles - kun at den skal være hyggelig.

- En mulighed kan være en aften på Odder Parkhotel med god mad og måske et glas champagne. Så kan de udenbys gæster jo overnatte på hotellet, siger den kommende kobberbrud, der træffes på tlf. nummer 21905291.

- Hvad angår datoen, er det 9. december i år. Men faktisk har vi talt om, at det er bedre at mødes til sommer. For det kan jo være, at parrene allerede har andre planer for deres rigtige kobberbryllup. Det må vi tale om, når jeg får kontakt til dem, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Udsigt og indblik: Den nye nationalparkdirektør har stået på toppen af Kilimanjaro og mæglet mellem offer og gerningsmand

Læserbrev

Læserbrev: Det koster at lade være med at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp

Der er behov for et akut livreddende løft af psykiatrien – både den kommunale og regionale del. Psykiatrien og den mentale sundhed er massivt underprioriteret, og selvom jeg ser frem til arbejdet med en 10-års plan, så er der akut behov for at understøtte disse områder nu. I øvrigt har der også været tale om at udskyde 10-årsplanen foreløbig. 10 ud af 13 partier kom dog med løfter om at løfte psykiatrien i de sidste dage af valgkampen op til folketingsvalget - løfterne er ikke indfriet! Jeg trøster mig dog ved, at der er sat 2,1 milliarder i forhandlingsreserve, og at psykiatrien også er et vigtigt tema for både støttepartier og dele af oppositionen. Mennesker kan dø af psykisk sygdom, og andre kan ende ud i sociale derouter, der kunne være undgået ved rettidig og tilstrækkelig hjælp. Det er dyrere for samfundet ikke at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp. Selvom en ambitiøs investering i både forebyggelse, behandling og rehabilitering og støtte koster, så koster det tifold mere at lade stå til bl.a. i form af afledte udgifter som overførselsindkomster, sygefravær og nedsat arbejdsevne. Indirekte omkostninger pga. psykisk sygdom koster hvert år samfundet omkring 100 milliarder kroner ved siden af udgifterne til behandling. Der kan frigøres mange af disse midler, hvis vi får vendt udviklingen til større fokus på forebyggelse og på hurtig og tilstrækkelig behandling og støtte. Vi ved, at vi kan redde en masse menneskeskæbner, og at vi kan spare samfundet for en masse udgifter, hvis vi aktivt vælger at prioritere området. Vi skal heller ikke glemme de ringe i vandet, det bringer for de pårørende, som ofte står desperate på sidelinjen. I psykiatrien er den basale omsorg skåret væk. Og det er der, skoen trykker. Det kræver ro, samtale, indhold og omsorg at blive rask efter psykisk sygdom. Derfor er der brug for flere ansatte til flere syge patienter, og det skal være sådan, at er man syg, skal det være muligt at blive indlagt - det er i virkeligheden ret enkelt. Jeg kan fortælle så mange forfærdelige historier fra psykiatrien. Virkelige historier om mennesker, der kunne være hjulpet, såfremt rammerne var til det, og området var politisk prioriteret i anstændig grad. Lige nu skal de lavthængende frugter plukkes, så liv kan reddes. Det betyder mere personale ansat både i ambulatorier, på sengeafsnit, på bosteder, flere bostøtter og brobyggere. Derudover skal der være nok sengepladser og aflastningspladser, så den syge ikke afvises, til trods for akut behov for hjælp. Det er det, man kan gøre lige nu! Det vil ret hurtig have effekt på anvendelsen af tvang, antallet af selvmord, antal genindlæggelser, antallet af gode behandlingsforløb, og flere der kommer sig hurtigere af deres sygdom.

Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge er tilbage i Aarhus: Styrelse kæmper for at stoppe ham

112

19-årig kvinde røvet midt om natten: Elefanthuer skjulte røvernes ansigt

Annonce