Annonce
Østjylland

Vegas-par fester til oktober

De første hjerter blev hængt på skulpturen ved Odder Museum af de par, som blev gift på Torvet i Odder i 2007. Arkivfoto

Odder: Til december kan de 11 par, som blev gift under den store An Odder Las Vegas-event i 2007, fejre kobberbryllup, og det fik for et stykke tid siden Mariann og Jan Lohfeldt fra Odder til at efterlyse de 10 andre par, som sagde ja til hinanden på Torvet. For hvorfor ikke fejre den glade dag sammen?

- Nu er det lykkedes at finde 10 af parrene, og med os selv har otte par nu sagt ja til at mødes, mens to par melder fra, fordi de er gået fra hinanden. Det 11. par har vi slet ikke kunnet finde, fortæller Mariann Lohfeldt, som glæder sig til festen med de øvrige par lørdag 5. oktober, som var den dag, alle kunne deltage.

Dagen bliver fejret på Odder Parkhotel, hvor parrene mødes allerede klokken 15 for først at gå til Odder Museum. Her vil de kigge på de hængelåse/hjerter, som blev sat på en skulptur den dag, de blev gift.

Dagen afsluttes med middag og hygge tilbage på hotellet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Selvfølgelig skal de møde til tiden, men...

En del af børn og unges opdragelse er at lære at møde til aftalt tid. Det handler ikke kun om skolen, men også når man laver aftaler med andre. Vi skal kunne stole på hinanden. Derfor skal unge lære at møde til tiden. Også når de er nået i gymnasiet. At de ikke altid gør det, er en kendt sag. Men der kan være gode forklaringer på, at en elev ikke er til stede, når klokken ringer ind til en times undervisning. Ved dagens begyndelse kan bus eller tog være forsinket, og hvis eleven er taget hjemmefra i passende tid til at nå frem til første time, har det ingen mening, at han eller hun skal have fravær for for sent fremmøde, hvis forklaringen ligger i, at den offentlige transport ikke fungerer som lovet. Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) kommer eleverne i møde, når hun har besluttet at afskaffe den bekendtgørelse om fravær, som den tidligere regering indførte i oktober sidste år. Hun vil lade landets gymnasier og deres lærere vurdere, hvornår en elev skal noteres for fravær. Hun mener, at lærerne fuldt ud er i stand til at vurdere, hvornår der er tale om en elev, som kommer for sent sammen med 300 andre, fordi busserne er forsinkede, og hvornår det handler om elev, der er sløv i optrækket. For de findes også. Der er sikkert også dem, der regner på, om de kan holde sig inden for grænsen for advarsler og lignende og tager sig en ekstra fridag på den konto. For slet ikke at tale om dem, der kan finde på at gå hjem før skoledagen slutter eller dem, der ikke sørger for at være i klassen, når frikvarteret slutter. Her skal gymnasiet og lærerne selvfølgelig gribe ind. Sløvhed, slendrian og ligegyldighed skal ikke tolereres. Men den sunde fornuft skal råde, når en elev, der kommer for sent, har en forklaring, som lyder plausibel. Systemet med at notere fravær bør heller ikke afskaffes, for det giver skolen en mulighed for at gribe ind, hvis en elev har brug for støtte i det faglige eller på trivsel i skolen. Så skal der sættes ind på andre måder, og ikke alle elever er lige åbenmundede om deres eventuelle problemer.

Annonce