Annonce
Aarhus

Vejarbejde: Trafikalt knudepunkt i Aarhus C spærres af

Masser af vejarbejder står på i Aarhus Centrum her i sommerferien, når der ikke er så meget trafik. Her er det Frederiks Allé i denne uge, hvor et vejarbejde stopper trafikken, fordi der arbejdes ved Rådhuspladsen. Nu er arbejdet nået ned til Thorvaldsensgade Foto: Ravn

AARHUS: Sommeren er højsæson for vejarbejder. Kommunen planlægger meget smart, at arbejdet sker, når der er færrest trafikanter i midtbyen. Nu er turen kommet til den meget befærdede Thorvaldsensgade.

I forbindelse med fornyelse af vandledninger i Vestergade, Vester Allé og andre steder, er det nødvendigt at lave en opgravning i Thorvaldsensgade. Arbejdet udføres fra mandag 8. juli til og med lørdag 13. juli, lyder beskeden fra Kristina Holm, der er trafikkoordinator.

Mellem Carl Blochs Gade og Vester Allé er Thorvaldsensgade lukket i perioden. Fra Ceres krydset til Carl Blochs Gade vil der være begrænset fremkommelighed.

I forbindelse med lukningen af Thorvaldsensgade bruger Aarhus Kommune muligheden for at udlægge asfaltslidlag. Der vil være omkørselsskiltning i området, som guider trafikanter til alternative ruter.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Soloen er i højsædet på Gruppe 38

Leder For abonnenter

Selvfølgelig skal de møde til tiden, men...

En del af børn og unges opdragelse er at lære at møde til aftalt tid. Det handler ikke kun om skolen, men også når man laver aftaler med andre. Vi skal kunne stole på hinanden. Derfor skal unge lære at møde til tiden. Også når de er nået i gymnasiet. At de ikke altid gør det, er en kendt sag. Men der kan være gode forklaringer på, at en elev ikke er til stede, når klokken ringer ind til en times undervisning. Ved dagens begyndelse kan bus eller tog være forsinket, og hvis eleven er taget hjemmefra i passende tid til at nå frem til første time, har det ingen mening, at han eller hun skal have fravær for for sent fremmøde, hvis forklaringen ligger i, at den offentlige transport ikke fungerer som lovet. Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) kommer eleverne i møde, når hun har besluttet at afskaffe den bekendtgørelse om fravær, som den tidligere regering indførte i oktober sidste år. Hun vil lade landets gymnasier og deres lærere vurdere, hvornår en elev skal noteres for fravær. Hun mener, at lærerne fuldt ud er i stand til at vurdere, hvornår der er tale om en elev, som kommer for sent sammen med 300 andre, fordi busserne er forsinkede, og hvornår det handler om elev, der er sløv i optrækket. For de findes også. Der er sikkert også dem, der regner på, om de kan holde sig inden for grænsen for advarsler og lignende og tager sig en ekstra fridag på den konto. For slet ikke at tale om dem, der kan finde på at gå hjem før skoledagen slutter eller dem, der ikke sørger for at være i klassen, når frikvarteret slutter. Her skal gymnasiet og lærerne selvfølgelig gribe ind. Sløvhed, slendrian og ligegyldighed skal ikke tolereres. Men den sunde fornuft skal råde, når en elev, der kommer for sent, har en forklaring, som lyder plausibel. Systemet med at notere fravær bør heller ikke afskaffes, for det giver skolen en mulighed for at gribe ind, hvis en elev har brug for støtte i det faglige eller på trivsel i skolen. Så skal der sættes ind på andre måder, og ikke alle elever er lige åbenmundede om deres eventuelle problemer.

Annonce