Annonce
Aarhus

Vejdirektoratet om stærekassehærværk: Vi vidste det ville ske

Stærekasserne er bygget til at modstå slag, men det er alligevel lykkedes gerningsmanden at ødelægge dem. Malthe Jensen, TV2 ØSTJYLLAND/

Efter knap en uge i drift er de nye stærekasser på Grenåvej i Aarhus ødelagt af hærværk. Vejdirektoratet er ikke overraskede, men ærgrer sig alligevel

AARHUS: De to stærekasser på Grenåvej har siden 8. oktober holdt øje med bilernes fart. Eller det vil sige, det gjorde de indtil natten til søndag, hvor de blev udsat for groft hærværk. Efter mindre end en uge er det altså slut med at blitze fartsyndere fra vejkanten, da de som resultat af hærværket er ude af drift.

- Vi vidste jo godt, at det ville ske, men vi har prøvet at gøre det så godt, som vi kunne og indrette dem så godt som muligt. Det er rigtig frustrerende. Vi har gjort meget for at forklare, hvorfor stærekasserne er vigtige, siger Marianne Foldberg Steffensen, der er afdelingleder for trafiksikkerhed hos Vejdirektoratet.

Selvom kasserne kun fik knap en uges tid i tjenesten som fartfælder, mener hun dog ikke, at starten har været dårlig for Vejdirektoratets og politiets nye værktøj.

- Jeg synes egentlig starten har været fin. Vi er blevet taget godt imod af befolkningen. At der så er nogen rundt omkring, som ikke synes, at det gælder for dem, de er jo alle steder. Også på vejene. Vi forventer, at det tager af igen, siger Marianne Foldberg Steffensen.

Christian Mejlholm bor tæt på strækningen, hvor stærekasserne indtil i nat vogtede fartgrænsen, og han er dybt uforstående over for hærværket.

- Jeg synes, det er mangel på respekt, nu hvor de er sat op for at mindske risikoen for at folk kører uhensigtsmæssigt derude, siger han.

Stærekassernes indbyggede alarm gik klokken 00.40, men Østjyllands Politi nåede ikke frem til at gribe nogen på fersk gerning.

- Alarmerne får os på mærkerne derude, men vi er der ikke, da det sker. Vi søger vidner til, hvad der måtte være sket, siger Jens-Henrik Jensen, der er vagtchef ved Østjyllands Politi, til TV2 Østjylland.

Hærværket har ikke ødelagt kameraerne, men glasset, der ellers er bygget til at kunne modstå slag, er komplet smadret.

- Det er super dyrt både at indrette dem, så de kan tåle hærværk. Og når de så alligevel smadrer glasset, så er der et system, der går i gang, og glasset er dyrt, og der er en, der skal sætte det op igen. Så det er dyrt, siger Marianne Foldberg Steffensen.

Og det er endnu en årsag til at naboerne er uforstående for motivationen bag sådan en handling.

- Jeg håber lidt, det er i en brandert, for det er jo ikke noget, de får noget ud af. Den bliver jo nok sat op igen inden længe og kommer til at koste folk penge. Jeg synes, det er en dum handling, som de forhåbentlig kommer til at fortryde senere, siger Christian Mejlholm til TV2 Østjylland.

Politiet har ikke meget at gå efter i øjeblikket, men de er på sagen.

- Nu skal vi bruge de tekniske spor, vi har fundet derude, men det har jeg ikke så mange kommentarer til, men det vi tit efterforsker efter, det er vidneforklaringer, siger Jens-Henrik Jensen til TV2 Østjylland.

Stærekasserne er altså i øjeblikket ude af drift, mens de gennemgår den dyre reparation. Marianne Foldberg Steffensen fortæller dog, at man hos Vejdirektoratet ikke har planer om at udvide sikkerheden for stærekasserne ved for eksempel at hegne dem ind.

- Man kan lave alle mulige tiltag, som gør ting dyrere, men man kan også sige, at på et tidspunkt bliver vi nødt til at acceptere, at de er der. Og jo mere plads, de tager, og jo flere ting vi skal sætte op foran dem, jo mere tager vi eventuelt af cykelstien, siger hun til TV2 Østjylland.

Kilde: TV2 Østjylland

Annonce
Aarhus For abonnenter

Nu skal fisk tjekkes for gift fra brandskole i Aarhus: - Det er et forbandet farligt stof, så vi går med livrem og seler

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Galt eller genialt? To politikere vil lægge tag på Aarhus Syd Motorvejen

Aarhus For abonnenter

Ny by på landet: Stor boligforening er vild med planer om en lav by på markerne

Aarhus

Kraftigt snefald på vej: Snestorm rammer store dele af Jylland

Alarm 112

Giv plads: Ambulance kører med politieskorte til Skejby efter alvorlig ulykke

Lego-familiens pengetank vil hjælpe Danmark til flere OL-medaljer: Donerer 50 millioner kroner

Aarhus For abonnenter

Franske finesser: Restaurant ET har gennem 13 år holdt højt niveau

Aarhus

Søstrene Grene udvider og optimerer butik i Bruuns Galleri: Se den nye indretning her

Aarhus

Frygter for fremtiden: - Jeg tør ikke tænke på, hvor mange sygeplejersker, der siger deres stilling op de næste måneder

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

Aarhus

Corona spænder ben for prestigehotel på Aarhus Ø: Må droppe kæmpe konferencesal

Aarhus For abonnenter

Parcelhuse med særlige historier: Søren og Jettes hus er på forsiden af en ny bog om arkitektur

Alarm 112

Ledende rockermedlem i Aarhus dømt for omfattende hashhandel

Annonce