Annonce
Aarhus

Vejen til dit nye arbejde: Sådan scorer du jobbet til samtalen

Steen Kræmer Rasmussen med sin bog "Scor jobbet til samtalen". Den udkommer 20. august. Foto: Hans Petersen
Århusiansk journalist og cand.merc. giver gode råd oven på bestseller om at skrive ansøgninger.

AARHUS: Hvis man skal til samtale om et nyt job, er det klogt at være godt forberedt. Steen Kræmer Rasmussen hjælper jobsøgere godt på vej.

Den 55-årige århusianer har bogen "Scor jobbet til samtalen" på vej. Den udkommer 20. august. Og han har gode erfaringer med at hjælpe folk på vej ud i nyt job. Hans tidligere bog "Hit med jobbet" - om den skriftlige ansøgning - er en bestseller og solgt i flere tusinde eksemplarer, hvor mange præcis vil han ikke ud med.

- 800.000 personer skifter job hvert år, så der er folk nok til at læse bogen, siger den 55-årige journalist fra Aarhus. Han er også uddannet cand.merc. og har været med til at ansætte mange, undervist og rådgivet flere end 10.000 jobsøgere og talt med chefer, konsulenter, HR-medarbejdere og ejerledere om rekruttering.

- En ansøger skal være den udgave af sig selv, som arbejdsgiveren ønsker at ansætte. Det betyder meget at give et godt førsteindtryk, at være forberedt og bruge storytelling, altså at bruge gode eksempler på sin kunnen for at vise, at man passer til arbejdspladsen og jobbet, siger Steen Kræmer Rasmussen.

Annonce

Bogen

"Scor samtalen til jobbet". Udkommer 20. august. Forfatter: Steen Kræmer Rasmussen. Forlag: Linje H

Det første indtryk

Og her er, hvad du ikke skal:

Være uforberedt, skrive en standardansøgning og være mest interesseret i egen vinding og løn.

Det er vigtigt at kende den virksomhed, der søger, og hvilke udfordringer og behov, den har.

- Vi skal være klar over, at det allerførste indtryk af personen, interviewerne får, hænger ved. Undervejs forsøger de underbevidst at få bekræftet det indtryk, de lynhurtigt dannede sig, da ansøgeren ankom, siger Steen Kræmer Rasmussen og tilføjer, at hvis hans bog skal bruges som forberedelse, skal man ikke begynde at læse den dagen før.

- Det kræver mere, men så er man også godt rustet, siger forfatteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Her er planen: Dagtilbud og folkeskoler i Aarhus åbner gradvist over flere dage

AGF

AGF tilbyder trofaste fans penge tilbage

Østjylland

Østjyder valfarter til de smukke steder på Djursland - men de er gode til at holde afstand

Annonce