Annonce
Aarhus

Vejfester er blevet dyre

Kommunen er stoppet med at udleje skilte til vejfester. Og hjemmelavede skilte går ikke, hvis der skal holdes vejfest i villakvarteret.

Hvis man går og drømmer om at holde en vejfest derhjemme i villakvarteret for første gang, er der lige en ting, men man skal vide først:

Hvis vejen skal spærres, skal der opsættes advarselsskilte. Og nej, man kan ikke længere leje skiltene hos kommunen, som man kunne engang.

Og nej, man må heller ikke lave skiltene selv.

Annonce

I stedet må man krybe til lommerne og købe eller leje på det private marked - og det er ikke helt billigt, kan vi afsløre allerede nu.

Avisen er blevet kontaktet af en villaejer, som har læst artiklerne om Allan Søndergaard, som nu skal opsætte skilte på Brabrandstien, når han holder sit cykelløb til fordel for Kirurgisk Børneafsnit.

»På vores vej holder vi hver sommer en vejfest, hvor vi søger om tilladelse til at spærre vejen i nogle timer en lørdag. Det får vi altid lov til, og vi har så kunnet låne kommunale vejskilte til at sætte i begge ender af vejen,« forklarer læseren, der er fra det nordlige Aarhus. Han vil gerne være anonym, og det kommer der en forklaring på lige om lidt.

Læseren forklarer, at kommunen for nogle år siden pludselig stoppede udlejningen af skilte.

»Vi undersøgte så, hvad det ville koste at leje skilte på det private marked, og det var ret dyrt. Vores vejfestbudget er ikke lige frem prangende«, forklarer læseren.

Når han gerne vil være anonym, skyldes det, at vejfest-komiteen for at slippe billigst muligt selv har fabrikeret håndmalede skilte.

»Det er sikkert ikke helt lovligt,« anfører villaejeren og tilføjer:

»Jeg synes, at det er et ringe kommunalt fællesskab, vi lever i på det punkt. Hvorfor har kommunen stoppet sin skilteudlejning?«

Hos Aarhus Kommune oplyser skilteansvarlig Lone Rasmussen, at man engang - før 2010 - kunne låne skilte helt gratis. Men så begyndte man at opkræve 500 kr. i leje.

»Årsagen var, at vi lånte masser af skilte ud, som aldrig kom tilbage. Ordningen blev simpelthen for dyr at administrere. Derfor begyndte vi at opkræve leje,« forklarer Lone Rasmussen.

Men af en eller anden årsag er leje-ordningen helt forsvundet.

Lone Rasmussen henviser ganske vist til den skilteansvarlige i Natur og Vej Service, Paul Erwin Henningfeldt, hvis man vil leje skilte.

Men den slags udlejning har Natur og Vejservice ikke længere kræfter til, viser det sig.

»Den slags udlejning er vi simpelhen ikke gearet til,« siger Paul Erwin Henningfeldt.

Altså må man ud og leje eller købe på det private marked, hvis man vil holde en lovlig vejfest. Hvis man da ikke kan låne sig frem hos bekendte.

Bor man på en villavej med gennemkørende trafik, er det nødvendigt med to stk. færdselstavler C21, der signalerer »Kørsel i begge retninger forbudt«. Samt to spærrebomme af typen 0 45.

Hvis man vil købe sådan et sæt hos en af Danmarks største skilteudlejere, Daluiso A/S, lyder prisen på 7.185 kr. Dertil kommer så udgifter til forsendelse eller afhentning.

Vil man leje sættet, koster det 776 kr. for en uge, som er minimumslejeperioden. Dertil kommer så forsendelse eller afhentning.

Samlet kan regningen godt løbe op i små 1000 kr.

Det er så dyrt, at den anonyme villaejer, som optræder i denne artikel, nok vil fortsætte med at opsætte håndmalede skilte.

Men den løsning kan ikke anbefales.

»Skiltene skal være reflekterende, så de også kan ses om aftenen. Det er jo af hensyn til færdselssikkerheden, at vi kræver skiltning,« forklarer Lone Rasmussen fra Aarhus Kommune.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce