Annonce
Aarhus

Vejlby-Risskov Hallen runder et skarpt hjørne: 50 år i fin form, men presset på pladsen

Det er en jubilar, der er presset på pladsen, der fredag 13. september runder de 50 år. Formand for bestyrelsen ønsker, at politikerne tager initiativ til en overordnet plan for fremtidens idræt.

VEJLBY: Vejlby-Risskov Hallen ligger sådan set perfekt i forhold til brugerne. Vejlby-Risskov har i disse år vokseværk og i en radius på bare en kilometer bor der inden for en overskuelig fremtid omkring 18.000 flere end i dag. Personer der dermed har let adgang til det store idrætscenter, der lægger haller, græs og grus til en lang række idrætsgrene.

Alligevel er det en bekymret formand for bestyrelsen for Vejlby-Risskov Hallen, der fredag 13. september er med til at fejre Vejlby-Risskov Hallens 50 års jubilæum. Med flere end 10.000 gæster om ugen er kapaciteten fuldt udnyttet og derfor går flere og flere personer forgæves, når de vil være aktive i Vejlby-Risskov Hallen og de omkringliggende idræts-faciliteter. Med udsigt til 18.000 flere indbyggere i området, bliver det problem kun større i fremtiden.

- Der er pres på alle steder og uden politisk bevågenhed risikerer det nordlige Aarhus at løbe ind i svære problemer, især blandt unge, siger Leif Gjørtz Christensen.

Annonce

Kan blive et unikt center

Befolkningstilvæksten i Aarhus buldrer derudaf. Alene Vejlby-Risskov vokser i disse år med op mod 18.000 nye beboere, unge og familier i de mest aktive år. Men der er stort set ikke sat midler af til idræts-faciliteter, lyder Leif Gjørtz Christensens pointe. Han mener, at det er på tide, at byrådspolitikerne går forrest og tager initiativ til en overordnet plan for idrætten.

Han forklarer, at de forskellige parter i Vejlby-Risskov Idrætscenter har et godt samarbejde, men savner, at politikerne viser vej.

- Vi håber og arbejder for, at Aarhus Byråd vender øjnene mod Aarhus Nord. Vi har potentiale og erfaring til at blive et af Danmarks bedste idrætscentre. Det fortjener Aarhus og byens mange aktive idræts-udøvere. Det kræver, at Aarhus Kommune og andre kræfter samles om at forme udviklingen, men så har vi muligheden for at det kan blive et unikt center i fremtiden, fortæller han.

Annonce
Forsiden netop nu
112

20-årig overfaldet af en gruppe hætteklædte mænd med 'ghetto-dialekt'

Annonce