Annonce
Byudvikling

Vejlby Skole jævnes med jorden: Her er planerne for grunden

Vejlby Skole bliver lige nu revet ned. Skolen blev lukket i 2013, solgt i 2016, og nu er omdannelsen gået i gang. Foto: Kim Haugaard

Nedrivningen af Vejlby Skole er i fuld gang. Lokalplanen for grunden er godkendt, og snart begynder byggeriet af 208 lejligheder og rækkehuse.

AARHUS: Så sker der endelig noget.

Efter Vejlby Skole i 2013 lukkede ned for undervisning, har de store bygninger bag ved Veri Centeret ventet på sin skæbne. En køber var først på banen i 2016, og i juni i år lå lokalplanen for grunden klar, så byggeriet af nye boliger kan gå i gang.

Derfor er bulldozere nu - fem år efter lukningen - i gang med at jævne de fleste bygninger på skolegrunden med jorden.

I stedet skal der bygges i alt 208 nye boliger, som dækker 161 lejligheder og 11 rækkehuse med 47 boliger.

I alt tillader lokalplanen byggeri på 22.500 etagemeter.

Annonce

Fra skole til boliger


  • Nedrivningen af Vejlby Skole forventes færdig i slutningen af 2018.
  • Udgravning til fundament går i gang i løbet af oktober/november, og byggeriet forventes afsluttet i efteråret 2020.
  • Boligerne består af seks boligblokke med i alt 161 lejligheder.
  • 11 rækkehuse med i alt 47 lejligheder.
  • Samt et fælleshus, der laves i den bevarede aula-bygning.
  • I alt bliver der bygget 22.500 etagemeter.
  • Bygherrer: Casa A/S og NREP
  • Arkitekt: Skovhus Arkitekter
Sådan kommer de nye lejligheder og rækkehuse til at se ud. Visualisering: Skovhus Arkitekter

Byggeri i syv etager

De 11 rækkehuse skal bygges ud mod Skovbakkens boldbaner og tennisbanerne ved Hvidkilevej, og de 47 nye boliger bliver opført i to etager, og det er planen, at de blandt andet skal bygges af genbrugstegl fra den gamle skole.

Lejlighederne bliver opført i seks bygninger på mellem fem og syv etager ud mod Vikærsvej, hvor der på den anden side er lejlighedsblokke på syv etager på Tjelevej.

Lejlighederne bliver på mellem 50-120 kvadratmeter og får alle altaner mod syd og vest, oplyser Casa A/S, der er bygherrer sammen med NREP på projektet.

Man forventer at opførelsen af boligerne går i gang i løbet af 2018, og at man i efteråret 2020 er helt færdig med byggeriet.

- Vi har sammen med NREP udviklet projektet omkring Vejlby Skole. Vores fokus har været at skabe et område med boliger og uderum, hvor det skal være rart at opholde sig og færdes, siger Morten Langhoff, Projektchef i Casa A/S, til Århus Stiftstidende.

Den gamle aula skal bevares og bruges som fælleshus. Foto: Kim Haugaard
Salget af Vejlby Skole indbragte Aarhus Kommune 79 millioner kroner, som blandt andet er blevet brugt på at modernisere skoler og som tilskud til multihaller. Foto: Kim Haugaard

Fra aula til fælleshus

Men ikke alt bliver revet ned på den knap 21.000 kvadratmeter store grund.

Den gamle aulabygning på 450 kvadratmeter skal nemlig bevares og i stedet fungere som fælleshus for områdets beboere. Hvad der skal være i bygningen skal de kommende beboer være med til at bestemme, lyder planen.

Salget af Vejlby Skole indbragte Aarhus Kommune 79 millioner kroner. Penge der blandt andet er gået til modernisering af Stensagerskolen og til multihaller i Mårslet, Hjortshøj og Harlev.

Byggerier på stribe i Aarhus Nord

Det kommende byggeri er desuden et af rigtig mange større projekter i Aarhus Nord.

Bydelen Risskov Brynet overfor Veri Centret er i fuld gang med at vokse op ad jorden, og mellem 1.500-1.800 boliger ventes at stå klar, når det hele er bygget færdigt. Mindst 500 boliger er på vej ved Risskov Gymnasium blandt andet i den gamle IBM-bygning tæt på Vejlby Skole.

Derudover er der store boligprojekter på vej på Lystrupvej, Nordlandsvej og Skejbyvej, mens omdannelsen af det gamle psykiatriske hospital snart går i gang. Alt sammen alene i postnummer 8240.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Lad os nu udskifte den rædsel af en nationalsang!

Danmarks Radio markerede traditionen tro nytåret med rådhusklokker, fyrværkeri og DR Pige Koret. Men helt bemærkelsesværdigt præsenterede den nedsparede statsradiofoni en splinterny optagelse sammen med stjernemusikerne i Den Danske Strygekvartet. Og skulle man ikke have opdaget det på grund af almindelig træthed, buldrende brag, løsslupne champagnepropper, forvrøvlede onkler, berusede teenagere, gøende hunde eller festende naboer, kan du få lidt hjælp her! Der var nemlig et tydeligt budskab i repertoiret på de fire fremførte sange: Lad os nu få en nationalsang, som hæver sig over den bedagede, udtjente, lettere patetiske og banale Oehlenschläger-hymne, som vi og tidligere generationer er blevet plaget med siden 1819. Vel var det trange tider efter den ydmygende statsbankerot i 1813 og Norges farvel til unionen året. Lige så deprimerende var Frederik VI´s håbløse klamren sig til taberen Napoleon, selv om kongens rådgivere mindeligt bad ham skifte side i tide. Adam Oehlenschläger og jeg er faktisk begge to studenter fra Efterslægtsselskabets Skole, men vi bliver nok ikke enige om de lyriske kvaliteter i hans selvudnævnte ”Fædrelands Sang”. Det er jo så ravende banalt, at selv Richard Ragnvald fremstår som kunst. Og så er det galt! Der er et yndigt land, det står med brede bøge nær salten østerstrand.| Det bugter sig i bakke, dal, det hedder gamle Danmark og det er Frejas sal. Og for at understrege håbløsheden og de anstrengte rim napper vi altid sidste halvdel af og den 12.!! afsluttende strofe, når vi skal spille landskampe eller være højtidelige. Vort gamle Danmark skal bestå, så længe bøgen speiler sin top i bølgen blå.

AGF For abonnenter

AGF giver stort skulderklap til klubbens unge keepere: - Står 100 procent på mål for det her

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];