Annonce
Sport

Vejlenser vil løbe de 120 kilometer fra Horsens til Fredericia i vand og mudder: 'Det er ren leg og eventyr'

Væltede træer bliver en del af udfordringen for de to løbekammerater, der vælger vandvejen frem for landvejen, når de skal passere et træ i vandkanten. Her har Thure Kjær taget et selvportræt på sin 44 års fødselsdagsløbetur, der bød på 44 kilometer mellem Vejle og Hotel Vejlefjord. Foto: Thure Kjær
Den vejlensiske ultraløber Thure Kjær og en løbekammerat løber i dag langs kysten fra Horsens til Fredericia. Idéen til de 120 kilometer lange tur opstod af ren og skær kedsomhed.

Vejle: Det lyder ikke som en umulig opgave at løbe fra Horsens til Fredericia.

Specielt ikke, når man som Thure Kjær tidligere har løbet hele vejen op ad Vestkysten fra Blåvandshuk til Skagen, 87 timer i ét stræk, og har deltaget i et væld af andre såkaldte ultraløb.

Men vejlenseren har ikke tænkt sig at løbe på landevejen mellem de to byer.

Han vil sammen med en af sine løbekammerater, Simon Grimstrup fra Silkeborg, løbe langs kysten, og det forlænger ruten til 120 kilometer.

De to kammerater begynder løbe-, gå, klatre- og svømmeturen fra banegården i Horsens klokken syv fredag, og målet er at nå til Fredericia Banegård i løbet af 24 timer. Men for vejlenseren handler det mere om at gennemføre udfordringen end om at vinde kampe mod uret.

Annonce

Idé født i kedsomhed

- Når man gør sådan noget her, er der godt at have en gulerod. Men for os handler det først og fremmest om, at vi skal på tur, og vi glæder os helt vildt. Det er et eventyr og ren leg, og vi gør det, fordi det er sjovt, og fordi vi kan finde ud af det, siger den erfarne ultraløber.

Thure Kjær mener, at den jyske østkyst har noget af Danmarks flotteste og vildeste natur. Foto: Thure Kjær

Idéen opstod lidt ud af kedsomhed i denne coronatid, da Simon Grimstrup spurgte, om ikke vejlenseren havde en god rute, de kunne løbe sammen.


Østkysten er noget af det vildeste natur herhjemme, og jeg har længe drømt om en undskyldning for at tage en af de smukkeste strækninger mellem Horsens og Fredericia.

Thure Kjær, vejlensisk ultraløber


Det blev kystruten mellem de to købstæder. En strækning, som Thure Kjær med sin bopæl i Vejle og opvækst omkring Hvidbjerg kender særdeles godt.

- Jeg er en erfaren løber og har løbet overalt herhjemme og i udlandet. Men jeg synes, at den jyske østkyst har noget af den vildeste danske natur. Det er det, der gør denne tur spændende, for kysten har strækninger med bratte skråninger og væltede træer, så vi kommer både til at vade og svømme uden om træer, siger Thure Kjær, der er selvstændig tekstforfatter.

Annonce

På asfalt i Vejle

De to kammerater betegner deres tur som "vandløb", hvor de stort set hele vejen løber med venstre fod i vandet, hvor det er muligt. For der vil være steder, som bliver en udfordring. Det gælder blandt andet passagen af Vejle Havn, hvor det er umuligt at løbe med det ene ben i vand.

Thure Kjær er vant til at løbe på østkysten, som ikke alle steder er lige fremkommelig. Foto: Thure Kjær

- Den eneste strækning, hvor vi løber på asfalt, er fra Bredballe til Munkebjerg, ellers bliver det på stranden eller de helt kystnære stier. Jeg vil tro, at 90 procent af ruten bliver offroad, og vi vil møde naturen på dens egne præmisser. Vi kommer til at komme ned i vand, der vel blot er to-tre grader, siger den 44-årige løber, som også er begyndt at svømme - ikke bade - i fjorden langt de fleste morgener.

Annonce

Løber med et dankort

De to løbekammerater får ikke hjælp af venner eller familie i løbet af det døgn, de forventer at være undervejs. De finder selv deres depoter på ruten.

- Vi har pakket tøj i rygsækken og tager et dankort med. Danmark er et ret civiliseret land, og du skal ikke løbe langt for at kunne købe noget. Så vi løber forbi Rema i Juelsminde og gør stop ved en tankstation i Vejle, hvor vi køber lidt juice og mad, siger ultraløberen, der løber med GPS-tracker, så alle har mulighed for at følge de to kammerater på ruten via et link.

Som ultraløber holder Thure Kjær en del foredrag, men de er alle aflyst i denne coronatid, og hvorfor så ikke tage på et udfordrende eventyr med en kammerat? Foto: Thure Kjær
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Årets pokalfinale skal spilles i Aarhus

Annonce