Annonce
Østjylland

Vejret bestemte: Jævnt god sommer for turistattraktionerne

Direktør i Djurs Sommerland, Henrik B. Nielsen, er blevet positivt overrasket over den nye forlystelse "Tigeren"s succes. "Vi havde høje forventninger, men successen har været større," siger han. Arkivfoto: Jens Thaysen
Sommerens besøgstal spænder fra fint til fantastisk. Mindst tilfreds er Djurs Sommerland, som ikke helt kunne leve op til sidste års rekord. Mest tilfreds er Gammel Estrup Herregårdsmuseum, som har nydt godt af blandet vejr. Randers Regnskov ligger et sted i midten.
Annonce

Randers: Vejret er vigtigt for turismen. Det kan både Djurs Sommerland, Randers Regnskov og Gammel Estrup Herregårdsmuseum blive enige om. Hvor godt, de har været tilfredse med lige præcis denne sommers vejr, varierer til gengæld en hel del.

Direktør for Randers Regnskov, Henrik Herold, kunne godt have brugt en hel uge med regn. Han mener, at denne sommer har været til den varme og tørre side. Det betyder, at søgningen til Randers Regnskov ikke har været helt så god, som de kunne håbe på. Men den har dog været udmærket. Blandt andet har regnskoven haft sit højeste besøgstal på een dag nogensinde, da 4500 besøgte attraktionen en regnvåd dag.

Sidste sommer havde Randers Regnskov sin værste sæson nogensinde, og i det perspektiv ser det lovende ud. Med et forventet samlet antal besøgende på godt en kvart million, kan underskuddet fra sidste år nok dækkes ind. Og resultatet giver sandsynligvis en lille vækst fra sæson 2017.

- Det er fint nok, siger Henrik Herold.

Når det ikke regner, men heller ikke er for varmt, så får vi mange besøgende.

Marie Andersen, souschef Gammel Estrup Herregårdsmuseum

Annonce

Kunne ikke matche rekorden

Modsat står det til i Djurs Sommerland. Attraktionen havde en rekordsæson med 817.000 besøgende i 2018. En sommer, der var helt perfekt for dem. Og de havde håbet at komme i nærheden af det resultat igen. I stedet skal de nok være glade, hvis de efter Halloween når op på 800.000 besøgende.

- Men omvendt, når vi kigger på vind og vejr, så var der rigtig meget, der skulle lykkes, for at det kunne ske, siger direktør i Djurs Sommerland, Henrik B. Nielsen.

De 800.000 er dog stadig en lille vækst i forhold til 2017.

Han understreger, at stedets nye forlystelse, Tigeren, har fået endnu bedre anmeldelser fra de besøgende end forventet. Det ligger endnu ikke helt fast, hvad parken har på menuen af overraskelser til næste år.

- Vi er igang med forberedelserne til Magisk Halloween lige nu, men det ville da ligne os dårligt, hvis der ikke kom noget, fortæller direktøren.

Annonce

Forrygende sæson på Gammel Estrup

Mest begejstret for vejret er Gammel Estrup Herregårdsmuseum, som har haft en forrygende 2019-sæson.

- Vi har haft mange, mange glade gæster, fortæller souschef Marie Andersen.

Også hun peger på vejret.

- Når det ikke regner, men heller ikke er for varmt, så får vi mange besøgende, forklarer hun.

Desuden har herregårdsmuseet i juli tilføjet et drivhus til den populære haveudstilling, og det har gæsterne taget til sig.

- De har spist alle vindruerne og fersknerne, fortæller Marie Andersen med et grin.

Til næste sæson planlægger museet at gå igang med at udvikle på kælderen.

- Vi har en senmiddelalderkælder, som skriger på at blive brugt som ølkælder eller krostue, siger Marie Andersen uden dog at kunne love, hvornår den står klar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

AGF

AGF henter australier i Manchester City: - En talentfuld og spændende spiller

Annonce