Annonce
Byudvikling

Vejrguderne holdt hånden over cykelsti-indvielse i Daugård

Udvalgsformand Lene Tingleff (V) og elever fra Daugård Skole indviede officielt cykelstien, der forbinder Daugård og Hedensted. Foto: Henrik Dolmer
Elever fra Daugård Skole fik torsdag formiddag æren af at indvie for fire millioner kroner cykelsti mellem Daugård og Hedensted. Et længe næret ønske i Daugård er dermed blevet opfyldt, idet trafiksikkerheden for de bløde trafikanter er blevet væsentligt forbedret.
Annonce

Daugård: Der var flag og balloner i skolegården på Daugård Skole midt på formiddagen torsdag, da Daugård Lokalråd, Daugård Skole og Hedensted Kommune kaldte til festlig indvielse af en helt ny dobbeltrettet cykelsti, der løber langs med Daugårdvej fra Gl. Vejlevej til lige efter skovstykket ved Kurts Rast.

Alt i alt to kilometer spritny cykelsti, som blev indviet med taler og snoreklip, mens vejrguderne holdt hånden over arrangementet.

Annonce

Et længe næret ønske

Formanden for lokalrådet Robert Knudsen og skoleleder Leif Kruse bød særligt velkommen til formanden for udvalget for teknik, Lene Tingleff (V), der holdt indvielsestalen. De gav begge to udtryk for, at det havde været et stort ønske i Daugård i mange år at gøre strækningen mellem Hedensted og Daugård mere sikker, og at det således var en stor dag for området. Noget Lene Tingleff da også kommenterede i sin tale.

Annonce

God idé med cykelstier

- Cykelstien har været et ønske i mange år, og projektet har været længe undervejs. Mange i lokalområdet har kæmpet for at få det til at ske, og nu er den her så, sagde hun.


I Hedensted Byråd er der stor enighed om, at det er en god idé med flere cykelstier. Men vi kan ikke lave dem alle sammen på én gang, for det koster mange penge. Vi arbejder os stille og roligt frem, og nu er turen så endelig kommet til Daugård.

Lene Tingleff (V), formand for Udvalget for Teknik


- I Hedensted Byråd er der stor enighed om, at det er en god idé med flere cykelstier. Men vi kan ikke lave dem alle sammen på én gang, for det koster mange penge. Vi arbejder os stille og roligt frem, og nu er turen så endelig kommet til Daugård, sagde hun blandt andet.

Annonce

Cykelstien indviet ovenpå et snoreklip

Efter talerne gik børn og voksne i samlet trop fra skolen til cykelstiens startpunkt ved Gl. Vejlevej, hvor Lene Tingleff klippede snoren over. Snoren blev holdt af to elever fra Daugård Skole. Herefter cyklede, gik eller løb skolens små og store elever en tur på den nye cykelsti.

Efter turen sørgede Meyers Pølsebod ved siden af Min Købmand for pølser, brød og vand.

Cykelstien mellem Hedensted og Daugård

Cykelstien er to kilometer lang og løber fra Gl. Vejlevej i Daugård til lige efter skovstykket ved Kurts Rast.

Herfra kan cyklisterne enten fortsætte ad den cykelsti, som allerede er markeret langs Daugårdvej, eller cykle bagom ad Hedensted Skovvej for at komme helt til Hedensted. Der var ikke penge til at fortsætte cykelstien hele vejen til Hedensted.

Cykelstien er blevet dobbeltrettet, fordi der var tekniske udfordringen ved at anlægge den på begge sider af vejen. Det betyder, at cyklisterne flere steder skal krydse Daugårdvej. Kommunen etablerer i den forbindelse fartdæmpende anlæg både ved vejen til Hedensted Skov og ved Vandværksvej i Daugård. Her vil der også blive lavet en byport, så bilerne kommer ned i fart.

Anlægsarbejdet startede i april måned, og man har holdt tidsplanen. Arbejdet er blevet udført af VAM Entreprenørfirma, mens ingeniørfirmaet MOE har stået for detailprojekteringen.

Der gik lidt sport i det, da elever fra Daugård Skole indviede cykelstien, der forbinder Daugård og Hedensted. Der var i hvert fald fart over feltet fra start af, da snoren var klippet over. Foto: Henrik Dolmer
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Hvide testtelte pakkes væk: Her skal permanent testcenter ligge

Bakken Bears

Skrækpulje venter Bears i Champions League: - Det bliver nogle fantastiske kampe

Annonce