Annonce
Kultur

Velbesøgt weekend i kunstens tegn

Art Weekend Aarhus vil både være for det brede publikum, ?som her hvor kunstneren Anders Reventlov (billedet øverst) tager publikum med rundt til byens graffiti og gadekunst under titlen Urbane Vildspor, og for de mere fagligt interesserede, som til Statens Kunstfonds netværksarrangement i Kunsthal Aarhus, hvor 120 fagpersoner (billedet nederst) indenfor billedkunst udvekslede erfaringer. Fotos: Miau Miau Factory

Tilfredse arrangører ser tilbage på den fjerde Art Weekend.

»Alle vores aktører er meget tilfredse. Der har været utrolig mange mennesker igennem i løbet af weekenden. Flere af vores aktører meddeler, at de har haft 50-60 besøgende om dagen i de fem timer, de i snit havde åbent,« fortæller Ditte Lyngkær Pedersen, projektleder.

Annonce

Hun fortæller, at også de internationale gæster til Art Weekend Aarhus har været meget tilfredse og imponerede.

Art Weekend Aarhus har i løbet af weekenden haft besøg af omkring 20 udenlandske gæster. Heriblandt et hold internationale kuratorer, som stod for en velbesøgt 'talk' i Kunsthal Aarhus, hvor små 120 mennesker mødte op.

»Det har været et trækplaster for mange af de fagligt interesserede. Vi vil meget gerne fortsætte med at kunne præsentere internationale navne til Art Weekend Aarhus og udvikle den del endnu mere, hvis vi får økonomisk opbakning til det. Det vil være oplagt,« siger Ditte Lyngkær Pedersen.

I Kunsthal Aarhus kan man også se tilbage på en veloverstået weekend med åbningsfest og den før omtalte kuratortalk.

»Jeg tror ikke, vi har haft en eftermiddag med så mange kapaciteter på én gang i Aarhus. Festivalen har haft en god blanding af det internationale og det lokale, og det er lykkedes rigtig godt,« fortæller Andreo Michaelo Mielczarek, kommunikations- og PR-ansvarlig i kunsthallen.

Stiftens kunstanmelder, Christian Salling, påpegede i sin opsamling i gårsdagens avis, at det kunne knibe med den brede appel til Art Weekend Aarhus.

»Det er helt klart vores ambition, at det er en festival, som skal kunne begge dele. Som har to programmer: Et meget fagligt, professionelt program med et højt niveau, men også et publikumsvenligt program. Det skal være en festival, som både plejer det professionelle miljø, men som også giver den almindelige kunstinteresserede mulighed for at få et større kendskab til en anden kunstscene i Aarhus end for eksempel Aros,« siger Ditte Lyngkær Pedersen, der fra aktørerne har indtryk af, at publikum har været meget blandet.

»De har både mødt publikum i forskellige aldersgrupper. Alt fra folk, som lige har været ude at handle, til dem, som målrettet gik rundt med guiden i hånden. Så jeg synes, at vi er nået ret bredt ud. Men jeg tror på, at vi kan nå endnu bredere ud, jo større festivalen bliver, men det kræver også opbakning fra politisk niveau,« siger Ditte Lyngkær Pedersen.

Den opfattelse deler Andreo Michaelo Mielczarek.

»Det var ikke kun 'the usual suspects', som vi ser tit til den slags arrangementer, men alt lige fra unge til seniorer. Jeg var overrasket over, at publikum var så bredt sammensat, men det er også det, Art Weekend Aarhus vil. Det skal helst være en øjenåbner for, hvad vi kan i Aarhus, for vi har en masse at tilbyde,« siger Andreo Michaelo Mielczarek.

Ditte Lyngkær Pedersen mener, at festivalen har et stort potentiale, også når det handler om at nå ud til den brede befolkning, men det kræver økonomi, så man blandt andet kan lave endnu flere arrangementer, for eksempel for børn.

Festivalen er arrangeret af Kunsten.nu og støttet af Statens Kunstfond, Det Obelske Familiefond, Bikuben Fonden og Aarhus Kommune, udover aktørernes egne bidrag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce