Annonce
Kultur

Velgørende kunstauktion på Aros

<p>Tal R er en af de kunstnere, som har doneret et værk til en velgørende auktion på Kunstmuseet Aros, hvor han udstillede i 2013/14. Pengene fra de donerede værker går til skoler i Etiopien. Det er den velgørende organisation ELSA, der har fået doneret værkerne til auktion.</p>

Værker fra kunstnere som Ebbe Stub Wittrup, HuskMitNavn og Tal R skal indbringe penge til skoler i Etiopien.

Flere end 70 kunstværker, doneret af danske og internationale kunstnere, er sat på højkant, når organisationen ELSA og auktionshuset Bruun Rasmussen afholder kunstauktion på Aros. Blandt kunstnerne er navne som Ebbe Stub Wittrup, HuskMitNavn og Tal R.

Det er den kyndige auktionarius Frederik Bruun Rasmussen, der lørdag 26. september svinger hammeren over de donerede værker til fordel for nye skoler i Etiopien.

»Det er anden gang vi, lægger lokaler til denne type auktion på ARoS. Sidste gang var i 2008. Nu vil vi igen give folk mulighed for at støtte et godt formål og få et rigtigt kunstværk med hjem,« siger Lise Pennington, fungerende overinspektør, Aros.

Annonce

Tilbage i 2008 rejste Merete Ipsen, museumsinspektør på Kvindemuseet i Danmark og daværende formand for den danske afdeling af museernes internationale organisation, Icom, en kritik af auktionen på Aros, som hun mente befandt sig i en gråzone.

Hun var bange for, om nogen ville misforstå museet og tro, at der blev solgt ud af egne værker, hvilket er ulovligt.

Aros tog dog kritikken med ro og gennemførte auktionen, der indbragte omkring 700.000 kroner. For dem kunne den velgørende organisation ELSA bygge to skolebygninger med fuldt inventar i Ethiopien.

Lige som ved auktionen i 2008 er værkerne blevet doneret til ELSA. Selve auktionen afholdes af auktionshuset Bruun Rasmussen, og alle værker kan besigtiges fra onsdag 16. september, hvor de er opstillet for gennemsyn på Aros Niveau 3. Auktionen finder sted i auditoriet på samme etage lørdag 26. september kl. 12.

Der skal betales entré til museet til både gennemsyn og auktion.

Læs mere om ELSA, værkerne og kunstnerne på www.videnforalle.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Ulykke i Odder skaber lange køer

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce