Annonce
Aarhus

Velgørenhedsløb blev aflyst - men der kom alligevel penge i kassen

Karen og Allan Søndergaard står bag det velgørende løb "Giv 24 Timer til Syge Børn". Løbet skulle i år have fundet sted 20.-21. juni, men blev aflyst på grund af covid-19. Alligevel er pengene strømmet ind, og parret har kunnet give 19.375 kroner til Akut Børnemodtagelse i Skejby. Privatfoto
Løbet "Giv 24 timer til Syge Børn" skulle i år være afholdt for tiende gang, men det blev stoppet af coronapandemien. Alligevel er pengene strømmet ind til det gode formål.

BRABRAND:  Ildsjælen Allan Søndergaard skulle have afholdt sit årlige velgørenhedsløb rundt om Brabrand sø 20.-21. juni. Men så kom coronavirus i vejen, og han måtte aflyse "Giv 24 timer til Syge Børn", hvor familier, løbende, gående og cyklende plejer at deltage.

I år ville løbet ellers have fundet sted for tiende gang.

- Det var med tungt hjerte, at jeg med aflysningen af "Giv 24 Timer til Syge Børn 2020", måtte svigte Akut Børnemodtagelse, fortæller han.

Men sådan skulle det ikke gå. For støtter og tidligere deltagere ville det anderledes.

Annonce

Holder fast i støtten

Deltagerne plejer at betale 100 kroner i startgebyr, og det valgte mange at gøre, selv om løbet var aflyst.

- De bookede ind og betalte startgebyr alligevel. Det varmer at se, at så mange mennesker holder fast og vil støtte alligevel, siger Allan Søndergaard.

Allan Søndergård i midten, sammen med Jesper Krusell (tv.) og Peter Semrau (th.) under et tidligere løb. Allan Søndergaard har siden 2010 samlet tæt på 500.000 kroner ind til det gode formål. Privatfoto

Tre-fire cykelløbere havde valgte at donere 20 kroner per omgang og sammen med 'deltagere som ikke deltog' gav det 8.000 kroner til det gode formål.

- Desuden har Lærerstandens Brandforsikring doneret 10.000 kroner, for det plejer de at gøre, og det ville de også gøre i år, selv om løbet var aflyst, fortæller Allan Søndergaard.

Annonce

Beløbet vokser

Velvilligheden betyder, at han også i år har kunnet donere penge til Akut Børnemodtagelse på Aarhus Universitetssygehus i Skejby. I skrivende stund er der i år overført 19.375 kroner, men beløbet vokser lidt hele tiden.

- Jeg er bange for, at vi nok ender på 25.000 kroner i år, siger Allan Søndergaard lunt.

I 2011 kørte "Giv 24 timer til Syge Børn" første gang. Det var et 24 timers løb rundt om Brabrand sø. Allan Søndergaard cyklede 612 kilometer og kørte 16.855 kroner til Kirurgisk Børneafsnit, nu Akut Børnemodtagelse.

2019 havde løbet rundet i alt 470.463 kroner til Akut Børnemodtagelse.

- Inden coronakrisen havde jeg sat næsen op efter, at vi i år skulle komme over 500.000 kroner. Det når vi ikke, men jeg er rørt over, så positive folk kan være, siger Allan Søndergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Udeservering eller ej? Blandede holdninger hos århusianske restauratører

AGF For abonnenter

Er Stig Inge Bjørnebye den rigtige for AGF? Det vigtigste lige nu er, at klubben igen har fået en sportschef

Annonce