Annonce
Aarhus

Velgører må følge løbet fra sengekanten

<p>Allan Søndergaard må følge med i sit velgørenhedsløb, Giv 24 timer fra sygesengen. Sidste år kørte løbet 65.000 kroner hjem.</p>

Allan Søndergaard har skabt velgørenhedsløbet Giv 24 timer, der lørdag ruller rundt om Brabrand Sø i 24 timer. Men i år han når ikke selv med.

Lørdag klokken 12 går startskuddet til det døgnlange Giv 24 timer velgørenhedsløb rundt om Brabrand Sø. Men det bliver uden grundlæggeren, cykelpensionisten Allan Søndergaard, der ellers de foregående år har cyklet 24 timer i streg. Løbet bliver dog skudt i gang. Det sørger familien for.

Velgørenhedsløbet, der efterhånden har cyklet flere hundredtusinde kroner hjem til syge børn på det gamle kommunehospitals børneafdeling, må undvære Allan Søndergaard. Han har været indlagt i en uge på det tidligere Amtssygehuset med dobbeltsidet lungebetændelse og er nu overført til hjerteafdelingen på Skejby Sygehus.

»Jeg er blevet forfremmet til hjerteafdelingen på Skejby. Så må jeg forsøge at styre løbet her fra,« lyder det fra en altid optimistisk Allan Søndergaard omkring det åbne løb, hvor masser af kilometersponsorer bidrager i den gode sags tjeneste.

Annonce

Sidste år kørte løbet 65.000 kroner hjem.

»Den rekord regner vi med at slå. Min hustru Karen og mine sønner og deres børn tager over med løbet, så alle kan få en god oplevelse. Min søn Jesper byder velkommen og sætter løbet i gang - og så går det ellers rundt om søen. Blandt andre med mine syv børnebørn og mange andre tilmeldte,« siger Allan Søndergaard, der også har lidt af en sjælden gigtsygdom det seneste år.

»Jeg ved ikke, om det er lægernes arbejde eller min families store omsorg. Men for første gang i et år har jeg kunnet sove igennem en hel nat. Nu håber jeg, lægerne finder ud af, hvad der er galt med punmpeværket,« siger Allan Søndergaard.

24 timers løbet rundt om Brabrand Sø slutter, ja, søndag klokken 12. Det er fortsat muligt at melde sig til - og deltagerne behøver ikke køre et helt døgn. Alle er velkomne til - med Brabrand Rostadion som udgangspunkt - selv at dosere kilometermængden og tempoet, forstås.

Læs mere på allansondergaard.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rådmand bad sin direktør tænke på Dansk Folkeparti: Kommunens jurister frikender Jette Skive for ulovlig ordre

Annonce