Annonce
Mærk Aarhus

Velkommen på forsiden Er han i virkeligheden en svindler?

Foto: Mærk Aarhus
Han er en mand, der ikke stiller sig bagerst. Han er kendt for ikke at pakke noget ind, og han tør, hvor andre tier. Tidligere chefredaktør på Ekstra Bladet Poul Madsen indtager den 24. marts scenen på Dokk1 og byder på både shitstorms og afsløringer

Der er sjældent blevet lagt fingre imellem, når tidligere chefredaktør på Ekstra Bladet Poul Madsen igennem årtier har lavet den ene spiseseddel efter den anden for at sælge aviser. Beder man herren selv sætte ord på en spiseseddelsrubrik om sig selv, lyder det: ”Er han i virkeligheden en svindler?”

Det er altså mandens egen rubrik om sig selv – bogen, foredraget.

I programoversigten fra FOF Aarhus falder man over navnet Poul Madsen. Datoen er sat til den 24. marts. Dørene åbnes, og der skal ikke være nogen tvivl. Der kommer ikke til at blive lagt fingre imellem noget som helst. Manden tier ikke. Han tør.

FOF Aarhus har, som altid, noget for enhver smag, men spørger man hovedpersonen selv, hvem han tænker, showet henvender sig til, svarer han: - Alle dem, der gider høre om, hvad der sker i verden – og alle dem, der godt bare kan lide ”Badehotellet”.

Komme til orde

Poul Madsen fylder 60 år en uge efter sin optræden på Dokk1. Han er for nylig blevet far – igen. Og så har han netop udgivet sin første bog.

I dette telefoninterview med den tidligere chefredaktør er journalisten på Mærk Aarhus nysgerrig efter at høre, hvorfor man skal bruge både penge og en torsdag aften på at høre, hvad han har at sige. Er det, fordi han ikke længere er chefredaktør, han stiller sig op? Derfor, han udgiver en bog? Savner han at komme til orde? Hvad har den mand dog mere på hjerte?

- Godt spørgsmål, roser Madsen.

- Jeg har så meget på hjerte, og med det vil jeg gerne underholde danskerne. Jeg vil gerne fortælle om alt det, læserne af en tabloidavis ikke ved. De tanker, der bliver tænkt om hvad, hvordan, hvornår og hvorfor. Dele ud af røverhistorierne. Det er den ene ting, lyder det.

- Så er der min egen holdning til, hvordan dansk politik formidles, og hvordan spillet mellem politikere og pressen spilles. Det synes jeg, det danske folk skal vide. Og hvordan det i den grad er blevet ændret de sidste fem-tiår. Om den magt, begge parter har. Hvordan man bruger den – eller ikke bruger den …

Drømmen om Aarhus

Poul ville være journalist. Det krævede, at han flyttede til Aarhus og gik på Journalisthøjskolen, så tilbage i 80’erne var det adressen igennem fem år.

- Jeg fik job på TV 2, og turen gik til hovedstaden. Så job på Ekstra Bladet, blev gift, fik børn. Men jeg har stadig en eller anden romantisk drøm om at vende tilbage engang.

- Jeg kunne virkelig godt lide den tid. Fantastisk tid og fantastisk by. Jeg har tre søskende i Aarhus, så jo, jeg er skam ofte i byen. En by, som ligger mit hjerte mere nær end København. Byen har så meget at byde på. Den er overskuelig. De mange caféer. Moesgaard. ARoS. Stranden lige om hjørnet. Åen. Frederiksbjerg. Latinerkvarteret. Skoven. Fristelser. Alt det i én pakke er svært ikke at holde af.

Shitstorms og afsløringer

”Bag forsiden – Medier, magt & Messershit” er titlen på debutudgivelsen fra Poul Madsens hånd.

- Det er jobbet set indefra, fortæller Madsen.

- Ingen skal være i tvivl. Jeg skriver om skandaler, om historier og med vinkler, som ikke engang har set dagens lys i Ekstra Bladet. Jeg tager de hug, det må give at publicere dem nu. Jeg kan tåle det.

- Og der er mange at vælge mellem, fortsætter han.

- Jeg afslører ting i forbindelse med den store historie, vi havde med bilag fra Lars Løkke Rasmussen og hans habitter og underbukser. Men der er mange andre politikere, jeg kan sjove og afslørende historier om. Og dem fortæller jeg.

- Der kommer en del sandheder frem, både i bogen, men også i mit foredrag. Jeg er ikke bleg for at sige, at jeg jo gerne vil sælge både bøger og billetter, siger han.

Indrømmer fejl

- Selvfølgelig kan man ikke have den position som chefredaktør på en tabloidavis i så mange år, uden at man begår fejl. Det har jeg også gjort, og selvom det har taget mig mange år at indrømme nogle af dem, så stiller jeg mig frem nu og erkender flere.

- En god redaktør kan det. Tage ansvar og stille sig frem og erkende. Det er blevet et afsnit i min personlige lærebog – efter mange år i faget. Det er jeg ved at lære. At indrømme. Erkende. Lægge sig fladt ned og erkende. Det bliver man kun en bedre redaktør af. Et bedre menneske, lyder det.

De vovede spørgsmål

300 siders læsning eller seks timer og fem minutters lydbog – med forfatterens egen stemme – er omdrejningspunktet for foredraget på Dokk1 den 24. marts. Men forfatteren understreger, at der bestemt også bliver tid til at stille spørgsmål.

- Jeg vil opfordre publikum til at spidse pinden. Der bliver mulighed for at stille de spørgsmål, der måske ikke altid tåler dagens lys. Jeg tror nok, de fleste ved, at jeg godt kan tage det – og gerne tager stilling til det meste. Så efter den opfordring regner jeg med, at der kommer lidt af hvert, lyder det efterfulgt af latter.

- Kort opsummeret bliver der givet indsigt i diverse beretninger fra både avisredaktionen og Borgen. Der bliver erkendt fejl. Det bliver ret underholdende, og så byder jeg på den legendariske Lars Barfoed-quiz. Og med den cliffhanger kan der kun opfordres til at kigge ind på FOF’s hjemmeside og skaffe sig billetter.

Aarhus For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

Navne

Mindeord: Joan Drews var en kreativ og hårdfør kvinde med en ukuelig vilje til at overvinde smerte

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Debat

Når ældre mænd kræver, at kvinder tier: Personligt siger jeg tusind tak til dem, der klager over striptease

AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe