Annonce
Aarhus

Velkommen til Aarhus: DR er landet på Dokk1

DR Sporten og Vejret er flyttet ind på Dokk1. Josefine Høgh er ny vært på DR Sporten. Også Peter Møller og Tina Müller (baggrunden) er rykket med til Aarhus, selvom de i første omgang havde takket nej. Foto: Jens Thaysen

Vejret og Sporten er flyttet ind på Dokk1. Halvdelen af medarbejderne er flyttet med.

AARHUS: Vejret bliver næppe bedre af at DR har flyttet Sporten og Vejret til Aarhus, men humøret fejlede ikke noget, da de tirsdag eftermiddag præsenterede det nye studie på Dokk1 - der var i hvert fald lutter glade ansigter blandt ledelse og medarbejdere. Godt halvdelen af sportsredaktionens 50 fastansatte og lige så stor en del af de tilknyttede freelancere har sagt ja tak til smilets by - og nej-sigerne, de var blevet hjemme.

- Aarhus er en fuldstændig fantastisk by, som i kommer til at elske af hele jeres hjerte - hvis ikke I allerede gør det, lovede byens borgmester Jacob Bundsgaard.

Gulvet i TV-studiet er hævet, så værterne - og seerne selv kan se, hvor fantastisk her er. Domkirken, Toldboden, havnen - ja, og vejret byder sig til lige uden for studiet.

Og når DR Sporten sidst på sommeren skal dække VM i sejlsport, er det lige før de bare kan stikke hovederne ud af vinduet.

Annonce
Gulvet i studiet er hævet så man kan se ud over byen og havnen. Foto: Jens Thaysen

Nyheder er noget andet end sport. Sport er lidt mere leg - følelser og passion. Det kan vi måske få lov til at udfolde lidt bedre i vores eget univers her i Aarhus

Josefine Høgh

Både og

En af de nye århusianere er 57-årige Søren Jacobsen.

- Vi har voksne børn, så for mig har det været en ukompliceret beslutning. Andre kan have haft længere og tungere overvejelser, fortæller Søren Jacobsen.

Han har været 18 år på Vejret, og er nu en af de fem værter på redaktionen i Aarhus, der også tæller to videojournalister og to redaktører.

Boligen i Humlebæk er er ikke skiftet ud, men suppleret med en villalejlighed i det nordlige Aarhus.

- For os er det ikke enten eller - men både og. Vi kan begge lide Aarhus som by, men har også stærke bånd til København. Det mener vi godt, vi kan klare som familie - og så langt er der jo heller ikke, siger han.

Også Peter Møller og Tina Müller er rykket med til Aarhus. De to sportsværter havde i første omgang takket nej til at rykke med til byen, men de har siden ombestemt sig.

Søren Jacobsen er flytter til Aarhus sammen med DR Vejret.Foto: Jens Thaysen

En ny begyndelse

Josefine Høgh er nyansat som vært på DR Sporten.

- Jeg tror ikke, timingen kunne være bedre. Jeg får lov til at være med til at skabe noget nyt og sætte mit præg på tingene. Det er lige som en ny begyndelse - et nyt univers, vi skal havde stablet på benene her i Aarhus, siger hun.

Med flytningen til Aarhus "slipper" Sporten fri af TV-avisens vingefang.

- Nyheder er noget andet end sport. Sport er lidt mere leg - følelser og passion. Det kan vi måske få lov til at udfolde lidt bedre i vores eget univers her i Aarhus, siger hun.

28-årige Josefine Høgh er vokset op med sport. Hendes far, Lars Høgh var OBs målmand og landsholdsmålmand i en menneskealder.

- Jeg har sport i blodet, fortæller Josefine Høgh.

Hun har også selv spillet fodbold, været på både ungdoms- og a-landsholdet. Og det var ikke noget, hun blev presset til.

- Jeg gør det, fordi jeg elsker det, siger hun.

DR går i luften fra det nye studie i Dokk1 torsdag, med radio, net og de første syv livesendinger. Og om otte dage venter den første rigtigt store udfordring; Vinter-OL.

Velkommen til Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Er du agil nok til fremtiden?

Aarhus

Pladsmangel og dårlige faciliteter: Politiet drømmer om at flytte fra Politigården

Annonce