Annonce
Østjylland

Velkommen til linje 13 og 14: Busserne får nye køreplaner hen over weekenden

Bybusserne i Horsens kører fra næste uge til Hatting, Egebjerg og Gedved. Arkivfoto: Morten Pedersen
Midttrafik er klar med køreplanerne for det kommende år. Søndag bliver de taget i brug, og det betyder to nye ruter for bybusserne i Horsens.

Horsens/Hatting/Gedved: Sidste søndag i juni er store skiftedag for Midttrafiks busser.

Nye køreplaner for det kommende år træder i kraft, og derfor rådes alle passagerer til at kigge forbi Midttrafiks hjemmeside eller Rejseplanen, så man kan se, om der er ændringer på ens foretrukne rute.

Ændringer er der for Horsens' bybusser, der siger goddag til to nye ruter med afgang fra Horsens Trafikterminal: Linje 13 til Gedved og linje 14 til Hatting.

Annonce

Samtidig oplyser Midttrafik i en pressemeddelelse, at der sker en mindre ændring på linje 8, da Erhvervsparken er permanent lukket på grund af Rema 1000's nye højlager-projekt.

Ny linje med alternativ rute

Den nye linje 13 kommer til at køre fra trafikterminalen til Gedved via Nørretorv og Egebjerg. Oprettelsen af ruten betyder, at regionalruten 112 føres tilbage til sit gamle forløb via Sattrup til Østbirk og Vestbirk.

Linje 14 starter sit liv på en anderledes rute end den oprindeligt planlagte, da Hattingvej vil være lukket ved Rugballevej det meste af det kommende år på grund af omfattende renoveringsarbejde ved jernbanebroen.

Dermed kommer busserne til at køre fra trafikterminalen til Hatting via Østerhåbsvej. Det betyder, at nærmeste stop for eleverne på Bygholm Landbrugsskole bliver på netop Østerhåbsvej, hvor der vil være lidt under en kilometer på gåben til skolen.

To nye ruter og en vejlukning

Nye køreplaner betyder små ændringer for bybusserne i Horsens. De kan ses i de nye køreplaner på Midttrafiks hjemmeside.

To nye ruter og en enkelt vejlukning giver dog tre markante ændringer:

Linje 8: Erhvervsparken er permanent lukket, da Ream 1000 bygger højlager på området. Det betyder, at afgange på linje 8, der ikke betjener Saturnvej, vender i rundkørslen ved Rødtjørnen, og afgange, der kører til Saturnvej, kører via Thorsgårdsvej.

Linje 13: Ny rute, der kører fra Horsens Trafikterminal til Nørretorv, Egebjerg og Gedved. Bussen vender ved Gedved Skole og kører samme vej retur. Da linje 13 nu betjener Gedved, føres rute 112 tilbage til sit gamle forløb via Sattrup til Østbirk og Vestbirk.

Linje 14: Ny rute fra Horsens Trafikterminal til Hatting. Kører det næste år via Østerhåbsvej, da Hattingvej i lang tid vil være spærret ved jernbanebroen på grund af renoveringsarbejde. Ruten vender i rundkørslen ved Eriknauervej og kører samme forløb retur.

Begge ruter vil køre med timedrift i dagtimerne, men den første morgenafgang og de sidste tre om aftenen fungerer som flexbus og skal derfor bestilles senest en time før afgang.

Annonce

Kører på sommerplaner

Ud over de nye linjer og ændringer gør Midttrafik opmærksom på, at skolernes sommerferie starter, og det betyder, at flere ruter vil køre med en midlertidig sommerkøreplan frem til august, hvor klokkerne igen ringer ind til undervisning.

Trafikselskabet oplyser, at de årlige køreplansændringer sker på baggrund af henvendelser fra både kunder og chauffører - og i samarbejde med Region Midtjylland og regionens kommuner.

På grund af covid-19 medtager busserne et begrænset antal passagerer, og der er derfor plads til cirka 40 i en almindelig bus, cirka 55 i en mellemstor bus og cirka 65 i en ledbus.

De nye køreplaner kan ses på Midttrafiks hjemmeside.

Annonce
AGF For abonnenter

AGF og David Nielsen har dårlige erfaringer med upåagtede modstandere: - Jeg er aldrig tryg

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Reportage fra et vindblæst Valby Stadion: Der var ild i de store pinde og i særdeleshed i Oliver Lund, da AGF røg videre i pokalen

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Aarhus

Sprayede maling i hovedet på lokomotivfører: Ung graffitimaler taget på fersk gerning på Aarhus H

Aarhus

Galophest er folkeeje i Aarhus: 130 ejere og Karin Salling spiller en rolle i eventyret

Aarhus

Politiet søger vidner: Buspassager lavede kysselyde og onanerede foran ung kvinde

Aarhus For abonnenter

Truels og Emil skal begge opereres: Den ene er indkaldt til undersøgelse om næsten tre år - den anden om syv år

Debat

Hørningskolen skal have nye rammer, men: Man sætter ikke en fod størrelse 43 ned i en sko størrelse 41

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Trøjborgs pølsevogn er blevet til kaffebar: I begyndelsen hadede de nye ejere hinanden, nu vil de hygge om Aarhus' bohemekvarter

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

Alarm 112

Anklager: Parteringsdrab skal koste 51-årig livstid i fængsel

Aarhus For abonnenter

Trængslen vokser på Brabrandstien: Så mange alvorlige uheld er der sket de seneste tre år

Østjylland

Chris Ankers bror: 'Jeg ved, Chris ville have, vi skulle mindes ham med et smil, men lige nu er det med tårer'

Annonce