Annonce
Aarhus

Velkommen til RisskovLIV: Hyperlokalt medie klar til at dække Vejlby og Risskov

Kristoffer Krogh Kiesbye er journalist på det nye medie RisskovLIV. Han er selv vokset op i området, og han glæder sig til at dykke ned i det lokale liv. Foto: Mathilde Bech
Nu kan beboerne i Vejlby og Risskov se frem til at modtage lokale nyheder direkte i indbakken. Det ultralokale medie RisskovLIV er gået i luften.

AARHUS: Det sidste af Jysk Fynske Mediers fem ultralokale medier i Aarhus er netop gået i luften. Denne gang er det beboerne i Vejlby og Risskov, der kan se frem til, at den lokale nyhedsdækning bliver styrket.

Læserne kan følge med på www.risskovliv.dk, hvor alle mediets historier kan læses. Derudover bliver nyhederne hver uge præsenteret i et nyhedsbrev, som bliver leveret direkte i læsernes indbakke. Hvis du er interesseret i at følge med, kan du tilmelde dig her.

RisskovLIV kommer blandt andet til at gå i dybden med de mange byggeplaner, udviklingen af Nordre Strandvej og kystsikring mod klimaforandringer.

Annonce

Jeg håber, at læserne løbende vil byde ind og gøre mig klogere på, hvad de allerhelst ser mig kaste mig over.

Kristoffer Krogh Kiesbye, journalist på RisskovLIV

Det er journalist Kristoffer Krogh Kiesbye, der skal stå i spidsen for det nye medie, og han ser frem til at dykke ned i det lokale liv.

- Jeg glæder mig helt vildt til at skrive om alt det, der rører sig i Vejlby-Risskov. Jeg er født og opvokset i området, så det er en drengedrøm, der går i opfyldelse - at få lov til at dække det i dag, siger han.

Et stærkt lokalt liv

RisskovLIV er det femte og sidste medie, der går i luften som en del af Jysk Fynske Medier og Århus Stiftstidendes lokale oprustning i Aarhus. I løbet af de seneste to måneder er der desuden lanceret ultralokale medier i Viby og Stavtrup, Tranbjerg og Mårslet, Lystrup og omegn samt Skåde, Højbjerg og Holme.

Jysk Fynske Medier har oprettet nye, ultralokale medier i fem områder i Aarhus. RisskovLIV, som netop er gået i luften, er det sidste i rækken. Kort: Nex

Formålet er at sikre, at Facebook ikke sidder på den lokale dækning. Medierne skal levere kvalitetsjournalistik fra lokalområderne og bidrage til et stærkt, lokalt liv, som giver de bedste forudsætninger for deltagelse og demokrati.

- De fire første af vores hyperlokale medier har fået en helt fantastisk modtagelse, og det håber og tror vi også, at RisskovLIV vil få. Jeg er sikker på, at folk i Vejlby og Risskov også har behov for at blive oplyst om, hvad der sker i deres område. Og naturligvis ønsker de også, at alt det nære, der har betydning for deres dagligdag, får en god journalistisk dækning. Det vil vi sikre med RisskovLIV, siger Jan Schouby, som er chefredaktør på Århus Stiftstidende.

Annonce

Nok at tage fat på

Selvom de fem lokalområder nu har fået deres egne og helt nye medier, kommer Århus Stiftstidende også fremover til at dække de store dagsordener i områderne. De nye og hyperlokale medier giver i højere grad mulighed for at gå i dybden med historier, som er særligt relevante for de mennesker, der bor i områderne.

- Der sker enormt meget i Risskov-området. Faktisk er det vel nok den af vores forstæder, hvor der sker allermest. Der er hele tiden gang i et nyt projekt, åbning af nye butikker eller et nyt byggeri. Ikke mindst derfor er der behov for et medie, som kigger kærligt og kritisk på tingene. Det kommer RisskovLIV til at gøre, siger Jan Schouby.

Kristoffer Krogh Kiesbye er enig i, at det ikke bliver et problem at finde noget at skrive om.

- Du får svært ved at finde en bydel i Aarhus, hvor der sker mere, så det er ikke historier, jeg kommer til at mangle. Kunsten bliver at sortere i dem, så jeg håber, at læserne løbende vil byde ind og gøre mig klogere på, hvad de allerhelst ser, at jeg kaster mig over, siger han.

Foruden oprustningen i Aarhus har Jysk Fynske Medier lanceret nye medier i Skanderborg, Favrskov og Syddjurs, mens der er et på vej i Norddjurs.

Hyperlokal dækning i Aarhus

Jysk Fynske Mediers nye medier dækker følgende områder:Annonce
Aarhus For abonnenter

Uro om kulegravning af omstridt psykolog: Sagen står til at blive skrinlagt - men er alle sten vendt i Aarhus?

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

61-årig kvinde død efter hestevognsulykke på Lille Torv

Aarhus For abonnenter

Guide til Michelin-kokkenes favoritspisesteder i Aarhus: Her tager vi hen i vores fritid

Kultur

Så lykkedes det endelig at finde en køber: Skovmøllen solgt og udvider åbningstiden

Aarhus

Politiker slår i bordet: - Træf beslutning om ny jernbane nu. Alt andet er urimeligt over for Solbjerg

For abonnenter

Anmeldelse: Føj for nogle ækle nisser på Netflix

Debat For abonnenter

Stiften mener: Sygeplejerskerne har fat i den lange ende

Debat

Fysioterapeut ønsker sig sammenhæng i sundhedsvæsnet: Kære politikere, I skal bare gå til opgaven på samme måde som os

Debat

En lærer færdes på en møgbeskidt århusskole: Er der overhovedet en nedre standard for rengøring på byens skoler?

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Byudvikling

Så får midtbyen flere idrætsfaciliteter: Den gamle arkitektskole skal tages i brug

Aarhus For abonnenter

Frustrationer står i flammer: Ulovlig strejke og trussel om masse-opsigelser på hospitalet i Skejby

Aarhus

Dagens corona-tal: Laveste antal smittede i Aarhus i to uger

Annonce