Annonce
Aarhus

Velkommen tilbage unger: Trygge rammer i Thunøgade

Onsdag kunne børnehavebørnene vende tilbage til deres hverdag i institutionen. Aya blev taget godt imod på legepladsen af venner og velkendte pædagoger. - Vi er indstillet på en ny og unik situation, men det er glædeligt at institutionen åbner op igen, for vi kan høre på vores datter, at hun har savnet kammeraterne, sagde hendes far, Christian Vinther. Foto: Flemming Krogh
Med smil og velkomst i børnehøjde blev børnehavebørnene taget imod på Kolbøtten Thunøgades legeplads.
Annonce

AARHUS: Den integrerede institution i Øgaderne tog onsdag hul på genåbningen med de ældste børn.

Efter omkring en måned hjemme sammen med far og mor, kunne det for nogle af de små pus godt være en smule svært at sige farvel.

- Vi er indstillet på en ny og unik situation, men det er glædeligt at institutionen åbner op igen, for vi kan høre på vores datter, at hun har savnet kammeraterne. De første par uger var som en ferie hjemme sammen med os, men vi har også skullet arbejde på fuld tid, så hun var også begyndt at glæde sig, fortalte Christian Vinther, far til Aya på 3 1/2 år.

Han var helt tryg ved at aflevere sin datter til de velkendte pædagoger i børnehaven.

- Jeg stoler på, at de har sat sig fuldstændigt ind i det og er tryg ved, at personalet kan klare det, sagde Christian Vinther, der bakkede op om beslutningen om at lade børn i daginstitutioner og de mindste klasser begynde igen.

- Hvis sundhedsmyndighederne siger ok, så er det det vi stoler på. Det ville være underligt, hvis vi skulle gøre os klogere på det, mente han.

- Jeg stoler på, at de har sat sig fuldstændigt ind i det og er tryg ved, at personalet kan klare det,

Christian Vinther, forælder i den integrerede institution Kolbøtten Thunøgade

Annonce

Første dag

Flere ruller med hegn var blevet læsset af foran institutionen. De skulle bruges til at dele legepladsen op i zoner, så børnene heller ikke udenfor er sammen i for store grupper.

I den nye hverdag skal børnehavebørnene hele tiden være udendørs. Men det bliver ikke den store omvæltning for de 25 børnehavebørn, der normalt er ude det meste af tiden, fortalte pædagogisk leder Mai Britt Funk.

Et krybberum kan bruges til at trække i læ, hvis vejret bliver for dårligt, ligesom et skur på legepladsen er blevet tømt og indrettet med legemiljø.

For Erica Haiku og Julius på 3 år var dette på alle måder en speciel dag. Det var nemlig Julius' allerførste dag i den nye børnehave, så undtagelsesvis måtte mor Erica gerne gå med ind på legepladsen, mens trygheden hurtigt indfandt sig.

Annonce

Ny hverdag

Torsdag starter de 36 vuggestuebørn, som fordeles i mindre grupper i hele huset. Men det er ikke noget problem, for den nybyggede institution, der blev taget i brug for to år siden, er meget rummelig.

Mai Britt Funk og personalet har lige som mange andre på børn- og ungeområdet brugt det meste af deres påskeferie på at gøre klar til rykind.

- Vi har arbejdet rigtig hårdt for at få det hele til at hænge sammen, så jeg synes, at kommunen skylder et stort påskeæg, sagde hun med glimt i øjet.

Forældrene er løbende blevet informeret på intra, for at klæde dem og poderne på til den nye hverdag.

- Vi har lagt små videoer ud til ungerne, så der har været en god kontakt med børnene og deres forældre. Mange blandt personalet har sagt til mig, at de næsten ikke har sovet i nat, fordi de gerne vil gøre det godt for børn og forældre, fortalte Mai Britt Funk.

Julius skulle været startet i børnehave for en måned siden, men så kom coronakrisen, og han havde derfor ventet længe på at komme i gang. Da det var hans allerførste dag i den nye børnehave, måtte mor Erica Haiku undtagelsesvis gå med ind på legepladsen, mens trygheden indfandt sig. Foto: Flemming Krogh
Annonce

Præcis aflevering

Som noget nyt har det været meget vigtigt, at forældrene overholder afleveringstidspunktet på minutten, så der ikke er for mange børn, som personalet skal tage imod på én gang.

- Det er vores største udfordring, at vi skal tage imod hvert eneste barn og hente dem ind, forklarede Mai Britt Funk.

Institutionen kan stille og roligt vænne sig til de nye forhold, for det er kun omkring halvdelen af børnene, der møder op i denne uge.

- Det skyldes nok en usikkerhed fra forældrenes side, for er det mon farligt? Men jeg tror, trygheden kommer hurtigt, når det begynder at rygtes i Øgaderne, at børnene hygger sig og har det godt her, sagde Mai Britt Funk.

Erica Haiku og Julius på 3 år bliver modtaget af pædagog Marcela Martin på Kolbøtten Thunøgades legeplads. Foto: Flemming Krogh
I den nye hverdag skal børnehavebørnene hele tiden være udendørs. Men det bliver ikke den store omvæltning for de 25 børnehavebørn i Kolbøtten, der normalt er ude det meste af tiden. Foto: Flemming Krogh
Aya får vasket hænder af far Christian Vinther, inden hun kommer ind på Kolbøtten Thunøgades legeplads. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Ny krimi til TV2 med Aarhus-aftryk

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce