Annonce
Aarhus

Vellykket sprint-DM overstået: Guld til kvindelig favorit og mandlig tredjeplads

Maja Alm vandt i kvindernes eliterække ved lørdagens DM i Sprint. Her ses hun ved VM i sprint i Sverige i 2016, hvor det også blev til guld. Arkivfoto: Björn Larsson Rosvall / TT / Kod 9200.
I kvindernes eliterække ved DM i Sprint blev det favoritten Maja Alm, der løb med titlen. For herrerne kunne tredjehurtigste mand kalde sig for danmarksmester.

Grindsted: Orienteringsløbere fra hele landet - samt enkelte fra udlandet - er i denne weekend samlet i Grindsted for at løbe DM.

Lørdag stod orienteringsklubben OK Gorm fra Jelling bag DM i Sprint, og her var det i eliterækkerne en kvindelig storfavorit samt den tredjehurtigste mand, der kunne kalde sig for danmarksmestre.

Hos kvinderne gik det som forudset: Maja Alm, der stiller op for HTF Haderslev, løb først over stregen i tiden 14 minutter og fem sekunder - mere end et minut foran Cecilie Klysner og Emma Klingenborg på de efterfølgende pladser.

Annonce

Nummer tre vandt guld

I herrernes række blev Andreas Boesen fra Roskilde danmarksmester med tiden 14 minutter og 10 sekunder foran Jakob Edsen og Emil Øbro.

Det specielle her er, at Andreas Boesen kun var tredjehurtigst. To udenlandske løbere kom hurtigere i mål, men de kan jo af gode grunde ikke vinde DM.

De var med, fordi Danmark skal være vært for verdensmesterskaberne næste år, og dermed er man forpligtet til at give løberne mulighed for at løbe konkurrencer i det danske terræn. Der var dog færre udenlandske løbere med, end OK Gorm havde forventet.

Ros fra løberne

Til gengæld gik resten af arrangementet helt efter bogen.

- Det er gået godt. Jeg har talt med flere løbere, og vi får ros. Emma Klingenberg, der blandt andet har vundet VM i mixstafet, inden hun stoppede som topløber, kom og roste vores baner og hele arrangementet, ligesom Maja Alm også gjorde det samme, siger Karl Kristian Terkelsen fra OK Gorm og tilføjer, at netop banerne er noget af det, man måles mest på.

- Da de første kom i mål og havde ros til banen, der faldt skuldrene ned på vores banelægger. Og da Maja Alm sagde, at det var gode baner, så var hans dag reddet, siger Karl Kristian Terkelsen.

Gorm-kvalitet

Det er ikke OK Gorms første gang som DM-arrangør - de var det blandt andet også sidste år - og erfaringen har også været en fordel i forhold til at få arrangementet gennemført, så den kunne måle sig med deres egen høje standard.

- Vi har et begreb, der hedder Gorm-kvalitet, og vi skal nok have det defineret nærmere, men det er, når det er lidt over generelt niveau, og det synes vi, at vi har levet op til. Afmærkning, opsætning og stævneindretning har været i orden og i høj kvalitet, siger Karl Kristian Terkelsen.

Glad for Grindsted

Han sender desuden en stor ros til Grindsted by og til Billund Kommune, der har været en stærk støtte.

- Det har været en fornøjelse her i Grindsted. Borgmesteren var også forbi for at holde en tale - kort og præcist, for løberne gider alligevel ikke høre på en lang snak. Det har været et fantastisk område, vi har været i med adgang til gymnasiets lokaler og med start og mål på en god plads mellem gymnasiet og åen, siger Karl Kristian Terkelsen.

OK Gorm havde også selv en række løbere med, og i klassen H70 blev Hans Christian Strib nummer to.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce