Annonce
Kultur

Velvet Volume sendte anmelderrost rockdebut på gaden

Den lille pladebutik i Latinerkvarteret blev hurtigt tætpakket, da Velvet Volume holdt pladerelease på deres debutalbum "Look Look Look". Foto: Axel Schütt

Den århusianske trio Velvet Volume kunne fredag præsentere deres debutalbum "Look Look Look" i Badstuerock.

Annonce

Gearet fra øvelokalet var i dagens anledning klemt ind i et hjørne mellem vinyler i massevis i den lavloftede pladebutik i Latinerkvarteret, hvor Velvet Volume præsenterede deres debutalbum.

Efter at have slæbt kasser med merchandise ind i lokalet og lavet en hektisk lyn-øver, var de tre søstre Noa, Naomi og Nataja Lachmi klar til at fortælle om den plade, som de har arbejdet på det seneste års tid.

- Den har haft vores fulde fokus. Vi ville vente med at give koncerter, indtil pladen var udkommet, så vi kunne tage på en turné med hele pakken, sagde Nataja Lachmi, som er bandets trommeslager.

Nu ligger debutpladen med 12 numre færdig.

- Det er helt surrealistisk. Det er noget, vi har brugt rigtig meget tid på, og som vi har gået og ventet på så længe, sagde Noa Lachmi, forsanger og guitarist.

- Når det er et debutalbum, er der altid høje forventninger. Det har man også til sig selv, sagde Naomi Lachmi, sanger og bassist.

- Vi har spillet koncerter de seneste par år, hvor vi kun har haft fire singler ude, så folk har også spurgt meget til; Hvornår kommer jeres album? Det har også været et pres på os, fordi vi virkelig ville levere noget godt, sagde Nataja Lachmi.

Derfor har det også været med en vis portion nervøsitet, at de tre søstre har sendt albummet ud i verden.

- Vi sad i morges og ventede spændt på anmeldelserne, sagde Naomi Lachmi med et smil.

Indtil videre er pladen blevet taget godt imod og får fem stjerner i Musikmagasinet Gaffa, mens Politiken giver "Look Look Look" fire stjerner.

Velvet Volume


  • Velvet Volume består af de århusianske søstre Noa, Naomi og Nataja Lachmi.
  • Deres debutalbum "Look Look Look" udkom 6. oktober på Mermaid. Den kan både fås på vinyl og CD og streames.
  • Albummet har fået 5 stjerner i Gaffa, 4 stjerner i Politiken og 3 stjerner i Soundvenue.
  • Bandet er på vej ud på en turné til 10 spillesteder i hele landet. De spiller på Voxhall 25. november.
Annonce

Musik på fuld tid

Naomi og Noa blev sidste sommer færdige med gymnasiet og har siden kunnet koncentrere sig om musikken på fuld tid, mens lillesøster Nataja stadig går i 3.g.

- Vi kunnet give musikken mere fokus uden at tænke på, at vi skulle op i skole allesammen. Vi har fået et helt andet forhold til musikken og er blevet mere bevidste omkring den. Samtidig tænker vi over ikke at blive for bevidste, fordi det netop er den musik vi spiller. Men jeg tror nu altid, vi vil have en vis spontanitet, sagde Noa Lachmi og grinede.

- Vi havde også glædet os til at sidde ned og lave et album, for det havde vi ikke prøvet før. Det har vi lært en hel masse af, sagde Naomi Lachmi.

Det har været svært at udvælge de 12 numre, som skulle med på debuten, fortæller bandet.

- Det handler om at udvælge de helt rigtige numre, for vi ville have, at det var vores lyd, og det skulle bygges rigtig op. Jeg tror aldrig helt, at vi kan blive tilfredse, fordi vi ikke kunne få alle numrene med, men vi føler, at vi har fået det bedste ud af det, sagde Nataja Lachmi.

Annonce

Reeperbahn Festival

Selv om pladeprojektet har haft det største fokus, er det også blevet til nogle få koncerter hen over sommeren. Bandet spillede under dette års Spot Festival og i slutningen af september, gav de tre koncerter på branchefestivalen Reeperbahn Festival i Hamburg, der hvert år samler europæiske musikkøbmænd.

- Det var lidt grænseoverskridende, men også ret fedt at komme ud at få den oplevelse. Og så var det nogle ret legendariske spillesteder, som vi fik lov at spille på, sagde Naomi Lachmi.

- Det var dejligt, at vi blev taget så godt imod, når det nu var føste gang, at vi spillede i udlandet. Det var en mega-fed oplevelse, selv om det var lidt underligt ikke at spille for at normalt publikum, men for så mange branchefolk, sagde Noa Lachmi.

Nu glæder Velvet Volume sig til at komme ud og spille sangene fra den nye plade live foran et rigtigt koncertpublikum.

Første stop er Aalborg, hvor de spiller 14. oktober, inden turen stopper i hjembyen Aarhus 25. november med en koncert på Voxhall.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

En af de lycraklædte svarer igen

Aarhus

Politikerne kan ikke fjerne skulptur af testikler ligesom Vanddragen

Annonce