Annonce
Aarhus

Venskab sat på prøve: Mand oplyse kammerats cpr-nummer, da han selv blev taget for butikstyveri

En 26-årig mand valgte torsdag at oplyse sin gode vens personoplysninger, da han blev taget for butikstyveri i SuperBrugsen på Vesterbro Torv. Foto: Ida Marie Odgaard

Torsdag blev en 26-årig mand taget på fersk gerning, da han begik butikstyveri i SuperBrugsen på Vesterbro Torv. Butikstyven valgte at oplyse sin kammerats navn og cpr-nummer i stedet for sit eget. Forklaringen var, at kammeraten i forvejen havde en plettet straffeattest.

AARHUS: En 26-årig mand skylder nok både en kvajebajer og en undskyldning til sin kammerat, efter han valgte at oplyse kammeratens navn og cpr-nummer i stedet for sit eget, da han torsdag klokken 11.58 blev taget for butikstyveri i SuperBrugsen på Vesterbro Torv.

Den 26-årige butikstyv forsøgte at slippe afsted med en kasse sodavand under armen, som skulle bruges til penge for sit hashforbrug. Her var planen at stjæle en kasse dåsesodavand, hvorefter han ville indkassere panten, så han hurtigt kunne tjene nogle nemme penge.

Det lykkedes dog ikke manden at slippe væk fra butikken med kassen med dåsesodavand under armen. En vagt tog den 26-årige på fersk gerning, og da han blev bedt om at identificere sig, fik vagten mistanke om, at butikstyven ikke opgav sit rigtige navn eller cpr-nummer. Derfor ringede vagten til politiet for at melde tyveriet og høre ind til mandens identitet.

Det viste sig, at den 26-årige havde udleveret sin gode vens navn og cpr-nummer.

Hans forklaring var, at kammeraten i forvejen havde nogle pletter på straffeattesten, så det gjorde nok ikke den store forskel med en mere. Den 26-årige blev anholdt og sigtet for tyveri og for at opgive falsk navn.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Skanderborg-fløj præsenteret i Aalborg

Leder For abonnenter

Selvfølgelig skal de møde til tiden, men...

En del af børn og unges opdragelse er at lære at møde til aftalt tid. Det handler ikke kun om skolen, men også når man laver aftaler med andre. Vi skal kunne stole på hinanden. Derfor skal unge lære at møde til tiden. Også når de er nået i gymnasiet. At de ikke altid gør det, er en kendt sag. Men der kan være gode forklaringer på, at en elev ikke er til stede, når klokken ringer ind til en times undervisning. Ved dagens begyndelse kan bus eller tog være forsinket, og hvis eleven er taget hjemmefra i passende tid til at nå frem til første time, har det ingen mening, at han eller hun skal have fravær for for sent fremmøde, hvis forklaringen ligger i, at den offentlige transport ikke fungerer som lovet. Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) kommer eleverne i møde, når hun har besluttet at afskaffe den bekendtgørelse om fravær, som den tidligere regering indførte i oktober sidste år. Hun vil lade landets gymnasier og deres lærere vurdere, hvornår en elev skal noteres for fravær. Hun mener, at lærerne fuldt ud er i stand til at vurdere, hvornår der er tale om en elev, som kommer for sent sammen med 300 andre, fordi busserne er forsinkede, og hvornår det handler om elev, der er sløv i optrækket. For de findes også. Der er sikkert også dem, der regner på, om de kan holde sig inden for grænsen for advarsler og lignende og tager sig en ekstra fridag på den konto. For slet ikke at tale om dem, der kan finde på at gå hjem før skoledagen slutter eller dem, der ikke sørger for at være i klassen, når frikvarteret slutter. Her skal gymnasiet og lærerne selvfølgelig gribe ind. Sløvhed, slendrian og ligegyldighed skal ikke tolereres. Men den sunde fornuft skal råde, når en elev, der kommer for sent, har en forklaring, som lyder plausibel. Systemet med at notere fravær bør heller ikke afskaffes, for det giver skolen en mulighed for at gribe ind, hvis en elev har brug for støtte i det faglige eller på trivsel i skolen. Så skal der sættes ind på andre måder, og ikke alle elever er lige åbenmundede om deres eventuelle problemer.

Annonce