Annonce
Aarhus

Venstre ændrer kurs: Anbefaler at aflyse festugen

- Vi må lytte til eksperterne, og derfor anbefaler vi nu en aflysning, siger Hans Skou (V). Foto: Jens Thaysen
Flere sundhedsfaglige advarsler gør indtryk. Nu anbefaler Venstre at aflyse festugen.
Annonce

AARHUS: Der bør alligevel ikke gennemføres en Aarhus Festuge i år, mener Venstre i Aarhus Byråd efter de seneste dages debat og advarsler fra flere sundhedseksperter.

Dermed ændrer partiet kurs blot to dage efter, at man anbefalede at gennemføre festugen.

Torsdag sagde Hans Skou, at han havde tiltro til, århusianerne kan finde ud af at overholde retningslinjerne og passe på hinanden, og at festugen derfor ikke burde aflyses.

Men to dages heftig debat - også i landsmedier har gjort indtryk.

I Berlingske siger for eksempel to eksperter, at det vil være decideret »hasarderet« at afholde festuge i Aarhus om kun to uger. Advarslerne kommer fra professor i pandemier Lone Simonsen fra Roskilde Universitet og professor i virologi Rune Hartmann fra Aarhus Universitet.

- At afholde en stor festlighed i Aarhus virker hasarderet – givet smittetrykket dér i øjeblikket. Det er et fantastisk setup for en superspredersituation, siger Lone Simonsen til Berlingske.

Rune Hartmann er enig i, at det er yderst risikabelt at gennemføre festugen, fordi den kan give grobund for nye smittekæder.

Annonce

Ikke mening mere

Det er disse advarsler, der får Venstre til at ændre kurs:

- Med det jeg hører af advarsler fra eksperter er vi nu der, hvor det ikke giver mening at afholde festugen, siger Hans Skou (V).

Han peger samtidig på, at Festugen nu er blevet skåret så meget ned, at hele folkefest-elementet er væk. For eksempel er teltet på Pustervig droppet ligesom mange andre telte med musik og fadøl formentlig skulle droppes.


Det giver det ikke mening, at holde festuge samtidig med at erhvervlivet og gymnasier skal sende folk hjem.

Hans Skou (V)


Annonce

Skidt signal

- Og endelig giver det ikke mening, at holde festuge samtidig med at erhvervslivet og gymnasier skal sende folk hjem. Der vil også være en risiko for, at vi starter festugen, og at den så lukkes ned af sundhedsmæssige årsager, når vi er halvvejs. Så hellere undvære den og undgå at risikere noget i år, siger Hans Skou.

Festugens bestyrelse, der har borgmester Jacob Bundsgaard som formand, skal tage stilling til spørgsmålet på mandag.

- Vi respekterer bestyrelsens beslutning, og det er 100 procent den, der afgør det, men vi vil opfordre bestyrelsen til at vise rettidig omhu og aflyse festugen, siger Venstres ordfører.

I forvejen har SF og Enhedslisten opfordret til at aflyse festugen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Handelsgymnasium i Viby sender 1.100 elever hjem: Coronasmitte lukker endnu et uddannelsessted i Aarhus

Aarhus

Coronasmitte: Marselisborg Gymnasium sender alle elever hjem resten af ugen

Annonce