Annonce
Dette er et læserbrev. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning.
Debat

Venstre byder de andre partier velkommen i debatten om idrætspolitik: Vi håber, at deres ideer ikke bare er snak

"Til årets budgetforhandlinger var det Venstre, der kæmpede for idrætsområdet. Som resultat heraf fik vi etableret en idrætspulje på 24 millioner kroner, der nu kommer til at gå til konkrete idrætsprojekter på tværs af hele kommunen", skriver Christian Budde og Hans Skou. Arkivfoto: Vibeke Volder

DEBAT: Nu begynder der at ske noget i Aarhus Kommune. Flere og flere partier melder sig på banen, når det handler om, hvordan vi sikrer idrættens fremtid i Aarhus. For der er efterhånden ikke meget tvivl om, at idrætten har haft trange kår i vores by i alt for mange år.

Frustrationen hos århusianerne er til at mærke. Derfor glæder det os i Venstre, at vi ikke længere er det eneste parti, der har et reelt ønske om at styrke vores idrætsliv.

I al beskedenhed vil vi dog mene, at vi til stadighed er det eneste parti i Aarhus Byråd, der har præsenteret reel politik på det idrætspolitiske område – og derudover det eneste parti, der for alvor kæmpede for idrætten til årets budgetforhandlinger. Vi fristes derfor til at spørge: Er vores politiske kollegaer fra de andre partier klar til at "walk the talk"?

Annonce

I sidste uge var Venstre repræsenteret til en debat om idrætspolitik og projekt Kongelunden. Det samme var Socialdemokratiet, repræsenteret ved Steffen Wich.

Debatten var knap i gang, før Wich proklamerede, at han ville arbejde hårdt for idrætsområdet i Aarhus. Det lød jo i sig selv meget fornuftigt. Men er det en idrætspolitisk kursændring fra Socialdemokratiet, som vi er vidne til? Eller er det i højere grad Wich, der som enmandshær i Socialdemokratiet vil kæmpe for idrætten i Aarhus? Det kunne vi desværre ikke får svar på, da Wich efter sigende ikke forstod spørgsmålet.

I Venstre har vi vist, at vi ikke blot snakker. Vi handler. Nu bliver det spændende at se, om det også vil gøre sig gældende for de resterende partier i byrådet.

I weekenden kunne man i Stiften læse, at også Det Konservative Folkeparti vil hæve ambitionsniveauet på idrætsområdet. En rigtig god nyhed, som vi læste med stor glæde i Venstre. Selvom standpunktet er godt, blev vi dog også en smule forvirrede af at læse artiklen.

Økonomiske kredsløb på idrætsområdet, selvforstærkende økosystemer og unicorn-virksomheder - det er ikke visioner, der er sparet på fra den konservative fløj. Men for at være ærlige er vi ikke helt sikre på, vi forstår, hvor de konservative reelt vil hen. Der er tænkt nogle gode tanker, det er der ingen tvivl om. Men kan konservative "walk the talk"?

I Venstre vil vi mene, at vi allerede op til flere gange har vist, at vores ambitioner på idrætsområdet ikke blot er skåltaler, men reelle mål, som vi arbejder efter.

Før sommerferien præsenterede vi et nyt kultur- og idrætsudspil, hvor vi slog et slag for, at vi bliver nødt til at reservere flere penge til idrætsfaciliteter i Aarhus – også udenfor Ringgaden.

Til årets budgetforhandlinger var det Venstre, der kæmpede for idrætsområdet. Som resultat heraf fik vi etableret en idrætspulje på 24 millioner kroner, der nu kommer til at gå til konkrete idrætsprojekter på tværs af hele kommunen. Vi fik sat fokus på bevægelsesdagsordenen, som nu i endnu højere grad skal tænkes ind i alle skoleelevers hverdag. Venstre kæmpede også for en budgetmodel for idrætsområdet, dog uden held.

I Venstre har vi vist, at vi ikke blot snakker. Vi handler. Nu bliver det spændende at se, om det også vil gøre sig gældende for de resterende partier i byrådet.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Aarhus For abonnenter

Rift om pladserne: Kommunen slukker Aarhus-restaurants drøm om mere udeservering

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Debat

Gå med i Aarhus Pride: For alt for mange er det stadig utrygt at være sig selv

Kultur

Se video: Northsides nye vartegn har tabt pusten

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Kultur For abonnenter

Jacob og Helle tænker tøj som 'gourmetshopping': Det skal være ærligt og personligt

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe

Annonce