Annonce
Østjylland

Venstre er klar til at udfordre Gaarde

<p>Esben Karstensen håber at fravriste Jørgen Gaarde borgmesterkæden ved valget i 2017, men har stor respekt for socialdemokraten, som han mener har klaret jobbet som borgmester fantastisk. »Han er bare medlem af det forkerte parti,« lyder det. Foto: Søren E. Alwan</p>

Den 54-årige erhvervsmand Esben Karstensen har en plan om en mere samlet byrådsgruppe, efter han mandag blev valgt til Ventres borgmesterkandidat i 2017.

54-årige Esben Karstensen blev mandag aften enstemmigt valgt af Venstres kommuneforening i Skanderborg som Venstres borgmesterkandidat ved kommunalvalget i 2017.

Hele 80 medlemmer, hvilket var usædvanligt mange, var mødt op i Borgernes Hus i Veng til det kombinerede generalforsamling og opstillingsmøde, hvor der kun var en enkelt kandidat til posten som borgmester Jørgen Gaardes udfordrer.

Efter mødet havde Århus Stiftstidende en glad Esben Karstensen i røret.

»Det er det første tegn på enighed i Venstre i Skanderborg i lang tid,« spøgte han og tilføjede, at han glædede sig til at komme i gang med arbejdet.

Den manglende samling i det borgerlige parti og i hele den borgerlige del af byrådet er netop en af de ting, Esben Karstensen håber at kunne rette op på.

»Jeg vil gerne bidrage til, at Venstres byrådsgruppe står mere samlet. Som jeg også sagde på mødet i aften, bryder jeg mig ikke om illoyalitet, og det dur ikke, at medlemmerne i byrådsgruppen melder forskellige holdninger ud. Selvfølgelig skal der være højt til loftet internt, men udadtil må vi stå sammen om det politiske projekt. Det er jo heller ingen hemmelighed, at Konservative igennem lang tid har samarbejdet med Socialdemokraterne, og jeg håber, at jeg kan få skabt mere samarbejde mellem alle de borgerlige partier i byrådet, så vi kan stå stærkere.«

I det næste års tid, inden der for alvor kommer til at stå valgkamp i den nyslåede borgmesterkandidats kalender, skal Esben Karstensen i lokalpolitisk erhvervspraktik.

»Jeg er så heldig, at gruppeformanden, Rasmus Ingemann, har givet mig lov til at deltage i alle møder, hvilket giver mig mulighed for at forstå, hvordan Venstre arbejder i byrådet og for at afsøge mulighederne for at opnå enighed internt. Jeg vil helt sikkert også være at finde på tilhørerrækkerne ved byrådsmøderne,« siger han.

Esben Karstensen har været venstremand i 35 år og har sine politiske grundholdninger på plads.

»Jeg kender jo endnu ikke økonomien i kommunen og har ikke lige nogle færdige opskrifter klar, så jeg kan alene udtrykke mig om holdninger. Jeg går ikke ind for udlicitering af kommunale kerneopgaver som at drive daginstitutioner, grundskoler og ældrepleje. Ikke at jeg har noget imod friskoler, men en kommune bør langt hen ad vejen kunne håndtere de opgaver,« siger borgmesterkandidaten, der gerne vil kæmpe for, at skolelærere får mere indflydelse på deres eget arbejde.

»Jeg fornemmer en vis uro og manglende arbejdsglæde hos lærerne efter skolereformen, så jeg vil gerne arbejde for, at de kan få noget råderum tilbage,« siger Esben Karstensen, der også gerne vil give mere råderum til børnefamilier.

»Vi lever i en moderne verden, hvor de fleste er på arbejdsmarkedet, og jeg vil gerne være med til at analysere, om vores pasningstilbud kunne være mere fleksible.

Esben Karstensen er klar over, at en valgkamp mod en populær siddende borgmester kan blive hårdt arbejde.

»Man kan godt kalde det op ad bakke. Man får ikke mig til at svine Jørgen Gaarde til, fordi han som borgmester har gjort det fantastisk godt. Han er bare medlem af det forkerte parti,« siger Esben Karstensen, der er sikker på, at han vil kunne bruge sine erfaringer fra erhvervslivet, hvis han bliver valgt ind i byrådet.

»Kommunen er jo en stor virksomhed, og jeg er sikker på, at mine kvalifikationer kan bruges af både med- og modspillere i byrådet,« siger han.

Esben Karstensen er arbejdende bestyrelsesformand for flødebollefabrikken Elvirasminde, hvor han især varetager virksomhedens interesser i forhold til eksport.

Han har indtil sidste år også siddet i bestyrelsen for AC Horsens. Privat har han været gift i 34 år med Bettina De Beets Sindahl Karstensen, og parret har to voksne børn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nyt plejehjem for demensramte borgere åbner i Aarhus

Aarhus

Livet i en fredet bygning: - Vi lever på husets præmisser

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce