Annonce
Debat

Venstre-forslag: Gammel Estrup skal overleve - sæt museet på finansloven

"Det kan næsten virke absurd, at regeringen ikke kan finde 1,5 million kroner, når de samtidig bliver ved med at hæve skatterne og uden at blinke afsætter 255 millioner kroner til DR. I det nationale husholdningsregnskab betyder 1,5 million kroner forsvindende lidt, men det er helt afgørende for Gammel Estrup, der hvert år har omkring 100.000 besøgende til at udforske herregårdens fascinerende udstillinger", skriver Fatma Øktem og Kim Valentin. Arkivfoto: Mathias Fredslund Hansen
Annonce

DEBAT: Normalt har den socialdemokratiske regering ikke noget problem med at bruge løs af skatteydernes hårdt tjente penge. Men når det kommer til at værne om herregårdsmuseet Gammel Estrup er regeringen pludselig utroligt påholdende.

Regeringen vil ikke videreføre det årlige ekstra driftstilskud på 1,5 million kroner, som museet har modtaget de sidste mange år.


Vi skal holde hånden under Gammel Estrup – både nu og i fremtiden.


I modsætning til regeringen kerer Venstre sig om Danmarks kulturarv. Gammel Estrup er et af de vigtigste kulturtilbud på Djursland, og såvel lokalt som nationalt løfter det en kæmpe opgave med at formidle en central del af Danmarks historie. Det skal vi passe på, så både nulevende og kommende generationer kan gå på opdagelse i vores kulturarv.

I Venstres finanslovsudspil er der afsat 1,5 million kroner som et varigt tilskud til Gammel Estrup, så det kan fortsætte med at formidle herregårdshistorien til østjyder og besøgende langvejsfra.

Det kan næsten virke absurd, at regeringen ikke kan finde 1,5 million kroner, når de samtidig bliver ved med at hæve skatterne og uden at blinke afsætter 255 millioner kroner til DR. I det nationale husholdningsregnskab betyder 1,5 million kroner forsvindende lidt, men det er helt afgørende for Gammel Estrup, der hvert år har omkring 100.000 besøgende til at udforske herregårdens fascinerende udstillinger.

Hvis regeringen får magt, som de har agt, vil Gammel Estrup miste 40 procent af det samlede tilskud og blive nødt til at afskedige tre ud af otte medarbejdere.

Venstre har indkaldt kulturministeren i samråd 9. december, hvor ministeren skal redegøre for det sløjfede tilskud til Gammel Estrup. Venstres holdning er klar: Vi skal holde hånden under Gammel Estrup – både nu og i fremtiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Forskerne følger os: Vi er på nippet til at slække på forsigtigheden

Aarhus

Drastisk fald i antal nye corona-smittede: Aarhus er under magisk grænse

Debat

Genåbn de små butikker: Er det bedre, at folk står som sild i en tønde i Bilka?

Annonce