Annonce
Debat

Venstre-forslag: Gammel Estrup skal overleve - sæt museet på finansloven

"Det kan næsten virke absurd, at regeringen ikke kan finde 1,5 million kroner, når de samtidig bliver ved med at hæve skatterne og uden at blinke afsætter 255 millioner kroner til DR. I det nationale husholdningsregnskab betyder 1,5 million kroner forsvindende lidt, men det er helt afgørende for Gammel Estrup, der hvert år har omkring 100.000 besøgende til at udforske herregårdens fascinerende udstillinger", skriver Fatma Øktem og Kim Valentin. Arkivfoto: Mathias Fredslund Hansen

DEBAT: Normalt har den socialdemokratiske regering ikke noget problem med at bruge løs af skatteydernes hårdt tjente penge. Men når det kommer til at værne om herregårdsmuseet Gammel Estrup er regeringen pludselig utroligt påholdende.

Regeringen vil ikke videreføre det årlige ekstra driftstilskud på 1,5 million kroner, som museet har modtaget de sidste mange år.


Annonce

Vi skal holde hånden under Gammel Estrup – både nu og i fremtiden.


I modsætning til regeringen kerer Venstre sig om Danmarks kulturarv. Gammel Estrup er et af de vigtigste kulturtilbud på Djursland, og såvel lokalt som nationalt løfter det en kæmpe opgave med at formidle en central del af Danmarks historie. Det skal vi passe på, så både nulevende og kommende generationer kan gå på opdagelse i vores kulturarv.

I Venstres finanslovsudspil er der afsat 1,5 million kroner som et varigt tilskud til Gammel Estrup, så det kan fortsætte med at formidle herregårdshistorien til østjyder og besøgende langvejsfra.

Det kan næsten virke absurd, at regeringen ikke kan finde 1,5 million kroner, når de samtidig bliver ved med at hæve skatterne og uden at blinke afsætter 255 millioner kroner til DR. I det nationale husholdningsregnskab betyder 1,5 million kroner forsvindende lidt, men det er helt afgørende for Gammel Estrup, der hvert år har omkring 100.000 besøgende til at udforske herregårdens fascinerende udstillinger.

Hvis regeringen får magt, som de har agt, vil Gammel Estrup miste 40 procent af det samlede tilskud og blive nødt til at afskedige tre ud af otte medarbejdere.

Venstre har indkaldt kulturministeren i samråd 9. december, hvor ministeren skal redegøre for det sløjfede tilskud til Gammel Estrup. Venstres holdning er klar: Vi skal holde hånden under Gammel Estrup – både nu og i fremtiden.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Årets webshop 2021: Eventyret startede omkring et bål for 25 år siden

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

AGF For abonnenter

Bagkanten: Der er flere plusser end minusser ved AGF's nye formation

Sport

Den magiske målmand stod i vejen: Brabrand smider Hobro ud af pokalturneringen efter straffe

Alarm 112

83-årig mand savnet: Sidst set på Samsø

Aarhus For abonnenter

Trine blev 'hende fra Løvens Hule': Har knoklet benhårdt for at skabe en succes af glimmer og guld

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat For abonnenter

Hvad nu, Venstre: Ahlers exit er en katastrofe

Alarm 112

Tidligere drabsdømt fængslet efter røveri: Blev tacklet og lagt i armlås af teenagesøn

Sport

Mens du sov: Kajak-Emma klar til semifinale, dansk bryde-nedtur og ny verdensrekord

Aarhus

Strejkende sygeplejersker:  ... det er Christiansborg, der skal løse problemet med ligeløn

Aarhus For abonnenter

Mark sælger brygudstyr: Sådan kommer du i gang med at brygge øl

Alarm 112

'Rød alarm': Brand i køkken medførte evakuering af Bruuns Galleri

Annonce