Annonce
Aarhus

Venstre: Herberg skal væk fra Klosterport

Her - på hjørnet af Nørre Allé og Klosterport - ligger Kirkens Korshærs natherberg. Står det til Venstre i Aarhus Byråd flytter natherberget væk fra midtbyen. Foto: Jens Thaysen

Venstre går til budgetforhandlinger med forslag om at flytte Kirkens Korshærs natherberg. - Dårlig idé, siger korshærens leder.

Annonce

AARHUS: Flyt Kirkens Korshærs natherberg væk fra Klosterport, og du fjerner en stor del af den støj og ballade, der præger kvarteret.

Sådan lyder det fra Venstres byrådsgruppe, der går til forhandlinger om næste års budget med et forslag om at flytte natherberget - selv om det ikke er en kommunal institution, men tilhører Kirkens Korshær.

- Det er korrekt, men vi giver Kirkens Korshær et tilskud på 23 millioner kr. om året. Det berettiger os til en vis indflydelse. Og udfordringerne i Klostertorv-kvarteret er nu så horrible, at der må gøres noget, siger Gert Bjerregaard, der er Venstres medlem af social- og beskæftigelsesudvalget.

Hvis Venstre kan få flertal for sit forslag, skal Magistratsafdelingen for sociale forhold og beskæftigelse komme med forslag til ny placering af natherberget.

Vi er ikke ude på at flytte natherberget ud til kommunegrænsen. Det skal lidt væk fra midtbyen, men dog ligge relativt centralt.

Gert Bjerregaard (V), medlem af social- og beskæftigelsesudvalget
Annonce

Væk fra midtbyen

- Måske kunne Sydhavnen være en god placering, siger Gert Bjerregaard.

Her driver Kirkens Korshær i forvejen et stofindtagelsesrum, et natherberg, der fortrinsvis er for unge hjemløse, samt værestedet for grønlændere, Naapifik.

- Vi er ikke ude på at flytte natherberget ud til kommunegrænsen. Det skal lidt væk fra midtbyen, men dog ligge relativt centralt, så brugerne vil anvende det, siger Gert Bjerregaard.

Forslaget om at flytte natherberget falder ikke i god jord hos Kirkens Korshær.

- Jeg kan kun synes, at det er en dårlig idé. I mine øjne er det en misforståelse, at Kirkens Korshær er roden til problemerne med hjemløshed, så jeg håber ikke, at Venstre får held med at gennemføre forslaget, siger Niels Bjørnø, leder af Kirkens Korshær i Aarhus.

Han er overbevist om, at der stadig vil være masser af hjemløse og andre socialt udsatte i Klostertorv-kvarteret, selv om natherberget flyttes til for eksempel Sydhavnen.

Annonce

Korshær siger nej

- Byens centrum har en magnetisk tiltrækningskraft. Her har været socialt udsatte i mange, mange år. Det er min faste overbevisning, at det vil en flytning af natherberget ikke kunne ændre på, siger Niels Bjørnø.

Hvis det ender med, at kommunen stiller krav om, at I flytter natherberget, vil I så parere ordre?

- Som udgangspunkt nej. Andre steder i landet drives Kirkens Korshær uden kommunalt tilskud. Vi er her for de hjemløse og socialt udsatte. Og det er vi, uafhængigt af om kommunen vil hjælpe os med det eller ej, siger Niels Bjørnø.

Rundt om hjørnet - i Klostergade - vækker Venstres forslag meget mere genklang.

Her har Niels Chr. Haaning boet siden 2000. I 18 år har han iagttaget livet i Klosterport-kvarteret. Og aldrig har han været så frustreret som nu.

- Det har aldrig været så slemt som denne sommer. Og jeg er overhovedet ikke i tvivl om, at løsningen er at flytte både Kirkens Korshærs natherberg og døgnvarmestue, siger Niels Chr. Haaning.

Annonce

Del af masterplan

Hvis Venstre får flertal for forslaget om at flytte natherberget, skal det være en del af den masterplan på hjemløseområdet, som byrådet efter planen skal vedtage sidst på året.

Men hvorfor gøre forslaget til en del af et budgetforlig?

- Min erfaring tilsiger mig, at når man skriver sådan noget ind i en stor aftale, som et budgetforlig jo er, bliver det mere forpligtende. Det er en lang proces. Det kræver omfattende planlægning, og nu synes Venstre, at tiden er kommet, hvor vi må i gang. Det er rettidig omhu, siger Gert Bjerregaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Ældre kræver handling: Aarhus Kommunes eget tilsyn fandt ikke de alvorlige svigt på tre plejehjem

Aarhus

Med hovedet under armen ...

Debat

En af de lycraklædte svarer igen

Aarhus

Trusler, verbale overfald og spytklatter:  Konflikter mellem pårørende og ansatte på udskældte plejehjem

Aarhus For abonnenter

Ny kulegravning af plejehjem i Aarhus: Fællestræk i sager om plejesvigt skal undersøges

Aarhus

Vinduespudser jagtet tilbage til bilen og truet: Var uheldig at spilde vand gennem et åbent vindue

Annonce