Annonce
Østjylland

Venstre klar med ny folketingskandidat

<p>Anders G. Christensen vil i Folketinget. Arkivfoto: Scanpix</p>

Hvis medlemmerne af Venstre i Favrskov stemmer, som kredsbestyrelsen foreslår, bliver tidligere borgmester Anders G. Christensen valgt som ny folketingskandidat for Venstre.

Pladsen som folketingskandidat for Venstre blev ledig, efter at folketingsmedlem Britt Bager fornylig ganske overraskende skiftede til Djurskredsen.
Annonce
»Jeg brænder for politik, og jeg blev rigtig glad for tilbuddet om at blive kandidat for Favrskov. Sådan en chance får jeg måske kun den ene gang i livet, og jeg har fået fuld opbakning fra min familie,« siger en stolt Anders G. Christensen.
Det er kredsbestyrelsen for Venstre i Favrskov, der anbefaler medlemmerne at vælge Anders G. på opstillingsmødet torsdag 27. oktober i InSide i Hammel.
»Ved at anbefale Anders har vi lagt vægt på at finde en kandidat, som er lokal, og som vi kender som både en trofast og erfaren politiker. Han har et enormt netværk i hele den Østjyske Storkreds, og Anders har altid arbejdet hårdt for både lokale og østjyske emner. Det drejer sig blandt andet om en Kattegatforbindelse, udvidelsen af E45 og rute 26. I det hele taget er Anders G. højt respekteret for sine meningers mod,« siger formanden for Venstres Kredsbestyrelse i Favrskov Gunnar Vinge-Hansen.
»Anders G. er en politiker ude fra den virkelige verden, og han kender danskernes hverdag. Han bliver et stærkt kort for Favrskov, når han bliver valgt til Folketinget,« tilføjer han.
Anders G. Christensen, der er klubchef for Aarhus 1900 Atletik og Motion, var den sidste borgmester i den tidligere Hadsten Kommune, og han stod i spidsen for dannelsen af Favrskov Kommune, og var kommunens første borgmester.
Han var partiets spidskandidat ved kommunalvalgene i 2009 og i 2013, hvor han måtte se sig slået af Nils Borring (S). Anders G. Christensen er fortsat medlem af byrådet i Favrskov.
Anders G. Christensen er 54 år gammel, oprindelig landbrugsuddannet og bor i Hadsten med hustruen Jane. Parret har tre voksne døtre.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Gaslugt fra restaurant: Politi og brandvæsen rykket talstærkt ud til Jægergårdsgade

Aarhus

Så skete det igen: Kvinde snydt af falsk bank-sms

Annonce