Annonce
Debat

Venstre mener, at Aarhus fortjener en stadsgartner: Det vil sætte skub i den grønne udvikling

"I Venstre foreslår vi, at der oprettes en stilling som stadsgartner i Aarhus Kommune. Stadsgartneren skal medvirke til at udvikle og understøtte strategier og politikker for øget biodiversitet, klimatilpasning, bynatur og skove samt sikre kvaliteten af byens grønne og blå rekreative områder i tæt samarbejde med de administrative faglige områder", skriver Bünyamin Simsek. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

DEBAT: I Venstre foreslår vi, at der oprettes en stilling som stadsgartner i Aarhus Kommune. Stadsgartneren skal medvirke til at udvikle og understøtte strategier og politikker for øget biodiversitet, klimatilpasning, bynatur og skove samt sikre kvaliteten af byens grønne og blå rekreative områder i tæt samarbejde med de administrative faglige områder.

Stadsgartneren skal arbejde for en fælles forståelse af Aarhus som en grøn by via de grønne og rekreative dagsordner i bl.a. kommuneplan, lokalplaner, strategier og politikker (f.eks. Outdoorstrategi, Sundhedspolitikken, Et grønnere Aarhus mv.).

En væsentlig opgave for stadsgartneren er at medvirke til involvere byens borgere i den grønne dagsorden – så de grønne ambitioner opleves som værdiskabende for alle – i tråd med Aarhus Kompassets visioner om mindre system, mere borger.

Annonce

Stadsgartneren skal rådgive byrådet i spørgsmål om byens grønne udvikling og have et særligt fokus på at integrere grønne visioner i nye bydele og sikre sammenhængende grønne strøg i kommunens planlægning.

Stadsgartneren skal ligeledes via den offentlige debat om Aarhus' eksisterende og kommende rekreative områder bidrage til en kvalificeret debat om byens grønne udvikling og øge indsigten i, hvad de grønne og blå områder bidrager med for at skabe en god by for alle.

Med forbillede i den frie rolle, som stadsarkitekten spiller i dag på arkitekturspørgsmål, skal stadsgartneren deltage på relevante politiske udvalgsmøder og give inspiration gennem emnetilrettelagte ture og ekskursioner med politikere, borgere mv.

Derudover skal stadsgartneren bidrage med rådgivning, viden, præsentationer og oplæg i konkrete og generelle projekter. Endelig er det min forventning, at stadsgartneren er med til at kvalificere debatten i kommunens øvrige forvaltninger ved spørgsmål og rådgivning om udvikling af byens grønne og blå områder.

Stadsgartneren skal ligeledes via den offentlige debat om Aarhus' eksisterende og kommende rekreative områder bidrage til en kvalificeret debat om byens grønne udvikling og øge indsigten i, hvad de grønne og blå områder bidrager med for at skabe en god by for alle.

Annonce
Kultur For abonnenter

Tøfting fortryder intet: Hans dramatiske fortid bliver til scener på Svalegangen

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Ejerne af populær Aarhus-restaurant åbner nyt spisested på Åboulevarden

Byudvikling For abonnenter

Ulla er talsmand for fællesråd: Christiansbjergs protest mod fortætning får politikere til at vakle

Alarm 112

Voldsom brand totalskader villa i Thorsø: Politiet sigter 68-årig beboer

Aarhus

TV2 sagde blankt nej til The Julekalender: - Hun syntes, det var noget jysk bondelort

Stort smitteudbrud efter julefrokost med gymnasieelever: 38 bekræftet smittet med omikron-variant

Aarhus For abonnenter

Fremtidens tog kræver kæmpe ombygning af Aarhus H, og den kommer til at støje: Nu er sidste chance for at klage

Debat

En vælger har talt politikernes svar op: Hvis vi kan stole på kandidattesten, skal vi ikke have mere letbane i Aarhus

Aarhus

Casablanca-familie åbner ny restaurant: Nordisk og fransk køkken i tidligere direktørbolig

Dall: Nu kulminerer måneders dårligdomme for Mette Frederiksen

AGF

AGF-året der gik: Her er seks nedslag fra de mest opsigtsvækkende kampe

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Er dette spisested virkelig bedre end Frederikshøj?

Aarhus

Coronasmitten viger ikke en tomme i Aarhus: De seneste par døgn er smittetallene frosset fast

Annonce