Annonce
Debat

Venstre mener: Psykiatrien kan ikke mærke, at regeringen sætter velfærden først

"Indtil videre har psykiatrien ikke mærket, at Socialdemokratiet sætter velfærden først. Der er ellers nok at tage fat på. I Venstre vil vi styrke tilbuddene til børn og unge, så de ikke først får hjælp, når de er patienter i en psykiatri, der allerede har svært ved at følge med. Vi skal også sikre, at både patienter og pårørende får den hjælp, de har brug for, uanset, hvor i landet de bor", skriver Fatma Øktem. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

DEBAT:  Det seneste drab på en 29-årig medarbejder på et bosted i Fårevejle er endnu et tragisk eksempel på, at psykiatrien mangler ressourcer. Regeringen siger, den sætter velfærden først, men hvor bliver hjælpen af?

På tværs af de politiske partier på Christiansborg kan de fleste se, at vores psykiatri er alt for presset, og at der skal politisk handling til at styrke området. Regeringen, der med egne ord sætter velfærden først, har dog alt andet end travlt med at prioritere psykiatrien.

I stedet for at skride til handling med det samme har regeringen nølende igangsat et arbejde med en langsigtet 10-års plan for psykiatrien. Man kan frygte, at socialministeren snart annoncerer, at det skal ske med en "hockeystav"-strategi, hvor de besværlige beslutninger udskydes til engang langt ude i fremtiden.

Annonce

Under valgkampen havde piben ellers en anden lyd. Her var der ingen grænser for, hvilke mirakler der ville undergå psykiatriområdet med socialdemokrater i regeringskontorerne. Min socialdemokratiske kollega fra Aarhus, Camilla Fabricius, gik til valg på at sende flere penge og mere personale til psykiatrien. Hun bekendtgjorde ligefrem, at hun ville måles på sin indsats for psykiatrien. Spørgsmålet er, hvornår der kommer noget at måle på.


Drabet før nytår på et bosted i Fårevejle blev endnu en tragisk påmindelse om, at regeringen hurtigst muligt skal indkalde til forhandlinger om et løft til psykiatrien.


Indtil videre har psykiatrien ikke mærket, at Socialdemokratiet sætter velfærden først. Der er ellers nok at tage fat på. I Venstre vil vi styrke tilbuddene til børn og unge, så de ikke først får hjælp, når de er patienter i en psykiatri, der allerede har svært ved at følge med. Vi skal også sikre, at både patienter og pårørende får den hjælp, de har brug for, uanset, hvor i landet de bor.

Her i Region Midtjylland er indlæggelsesprocenten eksempelvis alt for høj. Det stod også klart i TV2-dokumentaren "Min datter er sindssygt farlig" fra sidste år, hvor utilstrækkelige indlæggelsesforløb resulterer i flere genindlæggelser uden den nødvendige hjælp. Selvom covid-19 fylder meget lige nu, må vi ikke glemme, at der stadig er en virkelighed bag, som kræver vores opmærksomhed.

Drabet før nytår på et bosted i Fårevejle blev endnu en tragisk påmindelse om, at regeringen hurtigst muligt skal indkalde til forhandlinger om et løft til psykiatrien.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Årets webshop 2021: Eventyret startede omkring et bål for 25 år siden

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Strejkende sygeplejersker:  ... det er Christiansborg, der skal løse problemet med ligeløn

AGF For abonnenter

Bagkanten: Der er flere plusser end minusser ved AGF's nye formation

Sport

Den magiske målmand stod i vejen: Brabrand smider Hobro ud af pokalturneringen efter straffe

Alarm 112

83-årig mand savnet: Sidst set på Samsø

Aarhus For abonnenter

Trine blev 'hende fra Løvens Hule': Har knoklet benhårdt for at skabe en succes af glimmer og guld

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Konservativ byrådskandidat: Multibaner vil løfte idrætslivet i Hammel

Alarm 112

Tidligere drabsdømt fængslet efter røveri: Blev tacklet og lagt i armlås af teenagesøn

Østjylland

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Alarm 112

'Rød alarm': Brand i køkken medførte evakuering af Bruuns Galleri

Aarhus For abonnenter

Fra hobby til millioner: Det har kostet Mia og Kenneth blod, sved og tårer at holde fast i succesen

Alarm 112

Vanvidsbilist mister bilen: Overhalede politiet med 200 km/t

Annonce