Annonce
Debat

Venstre mener: Vi skal have de unge godt tilbage på sporet

"En ny undersøgelse fra Aarhus Universitet viser, at elever i 5.-9. klasse har været ekstraordinært hårdt ramt af den seneste nedlukning. Der er tæt på en fordobling i antallet af elever, der føler sig ensomme sammenlignet med den første nedlukning. Det er en bekymrende udvikling, som vi skal tage meget alvorligt", skriver Fatma Øktem. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

DEBAT: En ny undersøgelse fra Aarhus Universitet viser, at elever i 5.-9. klasse har været ekstraordinært hårdt ramt af den seneste nedlukning. Der er tæt på en fordobling i antallet af elever, der føler sig ensomme sammenlignet med den første nedlukning.

Det er en bekymrende udvikling, som vi skal tage meget alvorligt.

Det er ikke kun forskere, der er foruroligede – hele 60 procent af forældrene i undersøgelsen siger, at de er bekymrede for deres børns mentale helbred. Det er ikke uden grund, for aldrig før er så mange børn blevet henvist til psykiatrien som i det forgangne coronaår. Det viser et notat fra Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center.

Annonce


I Aarhus Kommune har byrådet allerede afsat 16 millioner kroner til børne- og ungeområdet. Det glæder mig, for vi skal både lokalt og nationalt sikre, at vi får de unge bedst muligt tilbage på sporet efter et år med hjemmeundervisning og nedlukning.


Der er tydelige beviser på, at børns mentale helbred går i den forkerte retning. Børn og unge har betalt en meget høj pris for det nedlukkede samfund, der har afskåret dem fra et almindeligt ungdomsliv med skole, venner og fritidsaktiviteter.

I Venstre har vi længe opfordret regeringen til at komme ud af sit tunnelsyn, hvor coronasmittetallet er det eneste, man kigger på. Vi havde gerne set, at børn og unge kunne vende tilbage til deres skole og uddannelse fuld tid efter påske. Når det ikke kunne lade sig gøre, er vi glade for, at vi efter påske tager et vigtigt skridt mod en normalisering af de unges hverdag.

Det er et godt skridt mod bedre trivsel og læring, men det hele ordner sig ikke med et trylleslag. Derfor vil Venstre afsætte 500 millioner kroner til at styrke børnenes trivsel efter et år med corona.

I Aarhus Kommune har byrådet allerede afsat 16 millioner kroner til børne- og ungeområdet. Det glæder mig, for vi skal både lokalt og nationalt sikre, at vi får de unge bedst muligt tilbage på sporet efter et år med hjemmeundervisning og nedlukning.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Samlet set er det umuligt at gå trist hjem fra Havnær

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Efter forfærdelig start med udvisning: AGF udligner på straffe

Østjylland For abonnenter

Efter 71 år uden hovedbygning: Godsejer vil genopføre Rathlousdal ved Odder

Østjylland

Kroens kælder kan rumme alt: Under krigen blev her skjult nedskudte krigsflyvere, nu ligger fine vine og venter på at blive smagt

Aarhus

Multihandicappet dreng fra Aarhus er død med coronavirus

AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat For abonnenter

Selv politikerne har fået nok: Pas nu på tonen

Erhverv

Aarhus Airport åbner ny rute: Godt nyt til mode- og fodboldfans

Aarhus

Rotter kravler ind i automatiske toiletter: Det er derfor, nogle af dem er i stykker

Sport

Kære læser, i nat får vi måske en århusiansk guldmedalje: Her er overblikket over OL-døgnet

Aarhus For abonnenter

Holy shit: Stiften tjekker byens automatiske toiletter -  sarte sjæle bedes klikke på en anden artikel

Aarhus

Øl til nydelse, øl til deling og øl til mad: Aarhus Bryghus er det største i byen

Annonce