Annonce
Debat

Venstre mener: Vores udlændingeudspil frigør over en milliard kroner til velfærd i Aarhus

"Venstres folketingsgruppe fremlagde for nylig et integrationsudspil, der årligt kan frigøre mere end en milliard kroner til bedre velfærd i Aarhus. Dette vel at mærke uden at hæve kommuneskatten med en eneste krone", skriver Christian Budde, Almaz Mengesha, Gert Bjerregaard og Fatma Øktem. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

DEBAT: Venstres folketingsgruppe fremlagde for nylig et integrationsudspil, der årligt kan frigøre mere end en milliard kroner til bedre velfærd i Aarhus. Dette vel at mærke uden at hæve kommuneskatten med en eneste krone.

Hvis Aarhus Kommune forfølger Venstres nyligt fremlagte ambitioner på integrationsområdet, vil det øge kommunens midler til den borgernære velfærd markant. Helt konkret vil det frigøre 1,1 milliard kroner mere om året, hvis kommunens ikke-vestlige indvandrere kommer i arbejde i samme omfang som personer af dansk oprindelse.

Det er rigtig mange penge. Og det er penge, som vi kan bruge til at styrke den århusianske velfærd til glæde for alle – endda helt uden at hæve kommuneskatten, som Socialdemokratiet og SF er store fortalere for.

Annonce


Venstres integrationsudspil har ikke til formål at banke nogle oveni hovedet. Det har til gengæld det formål at hjælpe nytilkommere med at løfte hovedet og se alle de muligheder, som Aarhus har at byde på.


1,1 milliard kroner er så stort et beløb, at det kan være svært at forholde sig til. Lad os derfor præsentere en række bud på, hvor så mange penge kunne gøre gavn: Vi kan ansætte 2500 ekstra pædagoger i de århusianske daginstitutioner og skoler. Eller vi kan ansætte 2000 ekstra lærere i vores folkeskoler. Vi kan også ansætte 3000 ekstra hjælpere i ældreplejen eller tilsvarende medarbejdere på socialområdet.

Mulighederne er mange på tværs af alle vores velfærdsområder, men konklusionen er klar: Der er meget velfærd at hente, hvis vi følger Venstres integrationsudspil.

Selvom ovenstående er fantastisk, er der langt mere at hente i integrationsudspillet. Ikke alle velfærdsforbedringer kan måles i kroner og øre. I dette tilfælde fristes vi næsten til at sige, at den vigtigste effekt af udspillet slet ikke kan måles: Det er den følelse, man får, når man har et arbejde at stå op til hver dag. Det er det signal, man sender til sine børn, når de kan se, at mor og far ønsker at være en del af Aarhus. Det er det signal, vi som samfund sender, når vi viser vores nye tilkommere, at vi tror på dem. At vi tror på, de kan bidrage til vores fællesskab.

Venstres integrationsudspil har ikke til formål at banke nogle oveni hovedet. Det har til gengæld det formål at hjælpe nytilkommere med at løfte hovedet og se alle de muligheder, som Aarhus har at byde på.

Nedenfor kan du læse et udsnit af de visioner, som Venstres integrationsudspil bygger på. Skulle nogle være i tvivl, er udspillet fremlagt af Venstres folketingsgruppe – ikke af Venstres byrådsgruppe her i Aarhus:

- Selvforsørgelsespligten gælder også for flygtninge og indvandrere: Vi vil indskærpe kravet om selvforsørgelsespligt for flygtninge og kontanthjælpsmodtagere med et integrationspotentiale. Når man kommer hertil, skal man finde et arbejde eller tage en uddannelse. Selvforsørgelsespligten skal også gælde arbejdsløse med et integrationspotentiale, som har været på kontanthjælp i flere år og f.eks. har ringe danskkundskaber.

- Lavere ydelser til arbejdsløse indvandrere: Venstres folketingsgruppe vil reducere integrationsydelsen for forsørgere. De højere ydelser, som regeringen har valgt at give til især arbejdsløse indvandrere, afskaffes. Dermed øges incitamentet til at få et arbejde.

- Flere indvandrerkvinder i arbejde: Venstre foreslår at kriminalisere negativ social kontrol i straffeloven. Der skal være klare sanktioner, hvis en kontrollerende ægtemand modarbejder muligheden for, at hans kone får et job og på den måde bidrager til en succesrig integration af hele familien. Denne indsats har Venstre i Aarhus Kommune allerede fremsat et forslag om at udbrede til de lokale jobcentre.

Annonce
Byudvikling For abonnenter

Dan vil bygge en helt ny by på sine marker: Her kan 3-4000 mennesker få hygge og sundhed for sjælen

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 333 nye smittetilfælde - flere indlagte på sygehusene

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGFs matchvinder er snart kontraktfri: - Jeg vil ikke tale om min fremtid

Aarhus For abonnenter

Motorvejstilslutning ved Hørning er en håbløs flaskehals: Når Beder-Beringvejen åbner bliver det endnu værre

Alarm 112

Spritny Volvo komplet udbrændt: - Så voldsom en brand bryder jo ikke bare ud af sig selv

AGF

David Nielsen efter tredje sejr i træk: - Det var absolut sidste udkald for os at vi kom i gang

AGF

Med fart skal land bygges: Mustapha Bundu gør AGF til et helt andet fodboldhold

Danmark For abonnenter

Sygeplejestrejke spænder ben for coronasmittede: Senfølgeramte i Aarhus venter i månedsvis på hjælp

Debat

Det er ikke nok at stille sig tilfreds: Venstre vil styrke Skanderborgs erhvervsvenlighed

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

Kvinde sigtet for vold mod 9-årig dreng: Hev fat i hans hår og arm, fordi han råbte ind i en udluftningskanal

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

AGF

Tre på stribe: AGF nærmer sig top seks efter sejr over Sønderjyske

Byudvikling For abonnenter

Søren har boet nær stranden i Risskov hele sit liv: Støj og nybyggeri er blevet for meget for ham

Aarhus

Ung bilist uden kørekort standset for fjerde gang i år: Nu er hans bil beslaglagt

Annonce