Annonce
Læserbrev

Venstre: Nej til nyt skoledistrikt ved Gammelgaardsskolen

Annonce

Et rødt flertal i Aarhus’ byråd ønsker om et år at udvide Gammelgaardsskolens skoledistrikt. Det har fået bølgerne til at gå højt, og den seneste tid har budt på hele 115 høringssvar fra forældre med tilknytning til Gammelgaardsskolen. Forældre, som er bekymrede for, hvad det kommer til at betyde for netop deres børns skole.

Bekymringerne spænder lige fra den potentielle elevsammensætning (som skubber eksisterende problemer med sig til Gammelgaardsskolen) til bekymringen om presset på de fysiske rammer, og sidst men ikke mindst de ekstraressourcer, som skal bruges på elever fra Bispehaven med fagligt/socialt støttebehov. Det betyder i sidste ende mindre tid til de andre elever.

Venstre har tidligt i processen udtrykt klar modstand overfor forslaget, og selvom der nu tegner sig et klart rødt flertal, vil vi fortsat kæmpe for, at Gammelgaardsskolens skoledistrikt bibeholdes.

S, R og SF vil - for et trecifret millionbeløb - opføre en ny skole i Gellerup, mens Venstre har fastholdt, at med det nuværende elevgrundlag er planerne om en ny og dyr skole uansvarlige. Behovene er tilmed meget større i andre bydele, f.eks. Aarhus C, Aarhus Ø, Nye.

Skal Venstre bakke op om en ny skole i Gellerup, har vi tre kriterier: 1) Kriminaliteten i området skal ned på et niveau, som er svarende til resten af Aarhus Kommune, 2) beboersammensætningen skal afspejle den øvrige del af kommunen, og 3) andelen af børn med dansk som andetsprog skal ned.

Uden disse tre kriterier er opfyldt, mener Venstre ikke, der er et forsvarligt elevgrundlag, og derfor deler vi forældrenes bekymringer.

Peter Sporleder (V), byrådsmedlem i Aarhus Kommune. Foto: Aarhus Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Aarhus Kommunes kriseledelse er samlet for at drøfte alarmerende corona-udvikling

Aarhus

Flaminco og fiskebanko under samme tag

Aarhus

Tidligere ældrerådmand: Jette Skive løber fra sit ansvar for plejesvigt på Kongsgården

Aarhus For abonnenter

Historisk løft til idrætten i Aarhus: Partier vil afsætte 25 millioner kroner om året til nye faciliteter

Annonce