x
Annonce
Læserbrev

Venstre: Nej til nyt skoledistrikt ved Gammelgaardsskolen

Venstre har fastholdt, at med det nuværende elevgrundlag er planerne om en ny og dyr skole uansvarlige. Behovene er tilmed meget større i andre bydele, f.eks. Aarhus C, Aarhus Ø, Nye.

Et rødt flertal i Aarhus’ byråd ønsker om et år at udvide Gammelgaardsskolens skoledistrikt. Det har fået bølgerne til at gå højt, og den seneste tid har budt på hele 115 høringssvar fra forældre med tilknytning til Gammelgaardsskolen. Forældre, som er bekymrede for, hvad det kommer til at betyde for netop deres børns skole.

Bekymringerne spænder lige fra den potentielle elevsammensætning (som skubber eksisterende problemer med sig til Gammelgaardsskolen) til bekymringen om presset på de fysiske rammer, og sidst men ikke mindst de ekstraressourcer, som skal bruges på elever fra Bispehaven med fagligt/socialt støttebehov. Det betyder i sidste ende mindre tid til de andre elever.

Venstre har tidligt i processen udtrykt klar modstand overfor forslaget, og selvom der nu tegner sig et klart rødt flertal, vil vi fortsat kæmpe for, at Gammelgaardsskolens skoledistrikt bibeholdes.

S, R og SF vil - for et trecifret millionbeløb - opføre en ny skole i Gellerup, mens Venstre har fastholdt, at med det nuværende elevgrundlag er planerne om en ny og dyr skole uansvarlige. Behovene er tilmed meget større i andre bydele, f.eks. Aarhus C, Aarhus Ø, Nye.

Skal Venstre bakke op om en ny skole i Gellerup, har vi tre kriterier: 1) Kriminaliteten i området skal ned på et niveau, som er svarende til resten af Aarhus Kommune, 2) beboersammensætningen skal afspejle den øvrige del af kommunen, og 3) andelen af børn med dansk som andetsprog skal ned.

Uden disse tre kriterier er opfyldt, mener Venstre ikke, der er et forsvarligt elevgrundlag, og derfor deler vi forældrenes bekymringer.

Peter Sporleder (V), byrådsmedlem i Aarhus Kommune. Foto: Aarhus Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Derfor lukkede vi genbrugspladserne

De seneste dage er bil efter bil trillet ind på de fem genbrugspladser i Odder og Skanderborg kommuner efter tre ugers coronalukning. Det er en fornøjelse at opleve den gode stemning på pladserne. Vi har set frem til at servicere kunderne igen. Stemningen har været intakt, til trods for at der ved enkelte pladser har været ganske lang kø i visse tidsrum. Der har også været bred opbakning til vores særlige retningslinjer i forbindelse med genåbningen. Tak for det. Det har gjort det trygt for både medarbejdere og kunder at færdes på genbrugspladserne. At Renosyds service betyder meget for mange, har været særlig tydeligt i den seneste tid, hvor vi har fået mange spørgsmål. Blandt andet om, hvornår vi igen kan hente pap og papir. Den service har vi nu genoptaget. Storskrald igangsætter vi efter påske. Og genbrugspladserne i Ry, Hørning og Galten-Skovby holder ekstraordinært åbent i helligdagene for at mindske smittespredning. Se åbningstiderne for påskeugen på Renosyds hjemmeside. I lukkeugerne kørte Facebook-tråde og andre offentlige debatter med mange spørgsmål og stor undren over, at Renosyd havde valgt at lukke genbrugspladserne for privatkunderne. Borgernes sikkerhed er vores højeste prioritet. Det står ikke til diskussion, at myndighedernes anvisninger er grundstenen i det samfundsansvar, vi har. Ikke mindst, når det drejer sig om at bremse spredning af coronavirus. Alle medarbejdere i den offentlige sektor blev sendt hjem midt i marts, bortset fra de områder, der blev kategoriseret som kritiske funktioner. Den kategori omfattede ikke privatkunders adgang til genbrugspladserne. Derfor lukkede vi ned og måtte indskrænke vores service. Sidst i marts lød meldingen fra regeringen: ”Offentligt ansatte, der arbejder udendørs og ikke indebærer nævneværdig menneskelig kontakt, kan arbejde som normalt”. Kort tid efter kunne vi atter slå portene op til vores fem genbrugspladser og tage imod alt det affald, der var opbevaret på matriklerne i lukkeugerne. Det er vi rigtig glade for. Men som statsministeren understreger, er Danmark stadig i en alvorlig situation, hvor samfundssind er vejen tilbage til den hverdag, vi kender. Lad os med to meters afstand stå sammen om at komme igennem denne krise ved fortsat at følge myndighedernes retningslinjer. Også på genbrugspladsen. Borgerne i Skanderborg og Odder har de seneste dage vist, at vi er rigtig godt på vej.

Annonce