Annonce
Debat

Venstre og Fatma Øktem har en plan: Sundhedsvæsenet skal fremtidssikres og tættere på danskerne

"Som et led i vores plan for, hvordan vi ruster sundhedsvæsenet til både nutiden og fremtiden, vil Venstre have 1.700 flere praktiserende læger med fokus på yderområderne. Det betyder blandt andet, at det skal være mere attraktivt for læger at arbejde udenfor storbyerne", skriver Fatma Øktem. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

DEBAT: Vi har et godt sundhedsvæsen i Danmark. Men allerede nu begynder vi at kunne ane de svære udfordringer, vi kommer til at stå over for i fremtiden. Derfor skal vi udvise rettidig omhu.

Det er positivt, at antallet af ældre mennesker stiger, men i takt med det er der også behov for mere sundheds- og plejepersonale.

Lige nu ser vi mangel på sundhedspersonale i hele landet – ikke kun som et resultat af coronaindlæggelser. Det gælder også i Østjylland, hvor omtrent hver anden af alle lægepraksisser har lukket for tilgang af nye patienter. Det vil Venstre lave om på.

Annonce

Vi vil lave en national handleplan, der kommer med løsninger til, hvordan lægerne, sygeplejerskerne og sosu-assistenterne får flere kollegaer. Alt tyder på, at de allerede nu har brug for det.

Som et led i vores plan for, hvordan vi ruster sundhedsvæsenet til både nutiden og fremtiden, vil Venstre have 1.700 flere praktiserende læger med fokus på yderområderne. Det betyder blandt andet, at det skal være mere attraktivt for læger at arbejde udenfor storbyerne. I Danmark skal adgangen til en læge være lige og ikke betinget af postnummer.

Derfor foreslår Venstre også fælles kvalitetsstandarder i det kommunale sundhedsvæsen. For der skal være et højt niveau af faglighed og kvalitet uanset, hvor i landet man bor.

Det forudsætter et mere nærværende sundhedsvæsen med 35 moderne sundhedshuse, som skal indeholde en bred vifte af læger og sundhedsfagligt personale under samme tag. Sundhedshusene skal danne rammen om lettere undersøgelser, kontroller og behandlinger af for eksempel patienter med kronisk sygdom, KOL eller diabetes.

Men én ting er, at Venstre vil sikre, at de fysiske rammer for vores sundhedsvæsen rykker tættere på danskerne. Noget andet og endnu vigtigere er selvfølgelig det frontpersonale, som hver dag yder en uvurderlig indsats i vores velfærdssamfund.

Vi vil lave en national handleplan, der kommer med løsninger til, hvordan lægerne, sygeplejerskerne og sosu-assistenterne får flere kollegaer. Alt tyder på, at de allerede nu har brug for det, og så meget desto mere afgørende bliver det, hvis vi skal fremtidssikre sundhedsvæsenet.

Venstre ser frem til, at regeringen indkalder til forhandlinger om et styrket sundhedsvæsen. For der er brug det.Annonce
Aarhus For abonnenter

Jonas fandt aldrig Nick den nat på havnen: - Der dør for mange. Vi bliver nødt til at overveje hegn

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Dagens corona-tal: Smitten spreder sig med stor hastighed, men der er også en god nyhed

Aarhus For abonnenter

Mennesker med magt: Her er Bente Byudvikling

Alarm 112

I røg og damp: Kontorer hos Billigblomst fik hjælp af brandvæsenet

AGF

AGF skal møde norsk mesterhold og svensk modstand på træningslejr

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Aarhus For abonnenter

Ny rådmand varsler flere slanke højhuse: Fortætning er ikke et skældsord - det kan være godt for byen

Debat

Dansk Erhverv er klar: Lad os sammen gå nye og grønne veje

Aarhus

10 millioner for nyt letbanestop til badegæster og skovture: Politikerne er positive, men fagfolk er ikke om bord

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Erhverv

Med millionopbakning er ny århusiansk hjælpe-app endelig i luften: - Vi skal være Europas største

Aarhus For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 20-11

Alarm 112

Videodagbøger kredser om masseskyderier selv om plan var droppet

Annonce