Annonce
Aarhus

Venstre: Pædagoger bør vaccineres som de næste

Byrådsmedlem i Aarhus Lene Horsbøl (V) vil gerne rykke pædagoger frem i køen til en vaccine mod covid-19. Foto: Kim Haugaard
Venstre i Aarhus Kommune foreslår at rykke pædagogerne op på den prioriterede liste over, i hvilken rækkefølge danskerne vil få vaccine mod covid-19.

AARHUS: - Situationen ude i institutionerne er mange steder presset. Personalet er dagligt udsat for smitterisiko, ligesom en del personale er syge eller hjemsendt til test. Derfor bør pædagogerne være de næste, der vaccineres.

Det mener Venstres politiske leder i Aarhus, Christian Budde, og byrådsmedlem Lene Horsbøl.

Lene Horsbøl sidder i byrådets udvalg for børn og unge. Hun mener, at institutionerne udfører en vigtig samfundsopgave, og at pædagogerne derfor bør tilbydes vaccine efter at de sårbare, sundhedspersonalet og plejepersonalet har fået vaccinen.

Annonce

Venstre er helt på det rene med, at der i øjeblikket ikke er vacciner til alle. Og antallet af vaccinerede er ikke så stort, som man kunne ønske sig.

- Så der skal prioriteres. Sundhedsstyrelsen har tidligere anbefalet, at netop pædagoger, lærere, politi og transportsektoren, der udfører samfundskritiske opgaver, bør prioriteres, skriver Christian Budde og Lene Horsbøl i en pressemeddelelse.

Vaccine i denne rækkefølge

I denne rækkefølge vil danskerne få tilbudt vaccine mod covid-19:

 1. Personer som bor i plejebolig med videre.
 2. Personer med alder på 65 år og over, som modtager både personlig pleje og praktisk hjælp i eget hjem.
 3. Personer med alder på 85 år og over.
 4. Personer i sundheds- og ældresektoren, og udvalgte dele af socialsektoren med særlig risiko for smitte, eller som varetager en kritisk funktion.
 5. Udvalgte personer med tilstande og sygdomme, der medfører særligt øget risiko for alvorligt forløb med covid-19 samt udvalgte pårørende.
 6. Udvalgte pårørende til personer med særligt øget risiko for et alvorligt forløb, eller pårørende som er en uundværlig omsorgs- eller plejeperson.
 7. Personer med alderen 80-84 år.
 8. Personer med alderen 75-79 år.
 9. Personer med alderen 65-74 år.
 10. Personer med alder under 65 år, som har tilstande og sygdomme, der medfører øget risiko for alvorligt forløb ved covid-19.
 11. Personale der varetager øvrige samfundskritiske funktioner.
 12. Øvrige befolkning udvalgt eksempelvis efter alder.

Kilde: Sundhedsstyrelsen

Ifølge den officielle plan fra Sundhedsstyrelsen vil pædagoger og personale på socialområdet formentlig tælle som samfundskritiske funktioner og derfor komme ind som nummer 11 i rækkefølgen. Umiddelbart før hele befolkningen får vaccinen tildelt efter alder. Men Venstre foreslår altså, at pædagogerne rykkes op på listen.

Nu er det jo ikke byrådet, der bestemmer, i hvilken rækkefølge vi skal have vaccinen?

- Nej, det er ikke alt, byrådet bestemmer. Men vi synes, det er meningsfuldt at sige sin mening, og det ville være rart, hvis der blev lyttet - og ikke kun til rådmand Thomas Medom, der helst vil lukke institutioner ned. Vi skal gøre alt, hvad vi kan få at holde hjulene i gang, og hurtigst muligt få lukket samfundet op igen, siger Lene Horsbøl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Ny aflysning: Corona-epidemien spænder igen ben for kæmpe fællesfest

Aarhus

Krig om titler på rådhuset: Hvem har patent på at være byrådssekretær?

Aarhus For abonnenter

Slut med smalle cykelstier på Frederiks Allé: Kommunen vil forbedre sikkerheden for cyklister

Annonce