Annonce
Debat

Venstre-politiker ønsker: Lad os få en visionær plan for Aarhus Universitetshospital

"Regionsrådet i Region Midtjylland har for nylig besluttet, at der skal udarbejdes en udviklingsplan for Aarhus Universitetshospital. Processen skal sikre, at regionsrådet får yderligere indsigt og rådgivning om, hvordan regionsrådet bedst kan hjælpe universitetshospitalet i de kommende år med at forblive et fyrtårn blandt universitetshospitaler", skriver Christian Møller-Nielsen. Arkivfoto: Jens Thaysen

DEBAT: Regionsrådet i Region Midtjylland har for nylig besluttet, at der skal udarbejdes en udviklingsplan for Aarhus Universitetshospital. Processen skal sikre, at regionsrådet får yderligere indsigt og rådgivning om, hvordan regionsrådet bedst kan hjælpe universitetshospitalet i de kommende år med at forblive et fyrtårn blandt universitetshospitaler.

Det er afgørende for hospitalets fremtid, at regionsrådet bliver en mere aktiv medspiller i hospitalets udvikling i de kommende år. Universitetshospitalet har i en årrække kæmpet med budgetoverskridelser og tab af både faglige funktioner og dygtige medarbejdere til blandt andet Rigshospitalet.


Annonce

Dygtige medarbejdere og ledere er det vigtigste fundament for en positiv udvikling, men det er et politisk ansvar at skabe de rammebetingelser inklusiv budgetramme, som gør det muligt for de fagprofessionelle at løse opgaven.


Regionsrådet har tidligere bevilget et varigt budgetløft, og i de sidste par år er næsten alle hospitalsafdelinger fra de tidligere fire Aarhus-hospitaler samlet i Skejby.

I de kaotiske år med sammenlægning til et enkelt hospital og budgetproblemer har ledere og medarbejdere dygtigt evnet at bevare en meget høj faglig kvalitet, og det er jo helt afgørende for patienterne.

Nu er der nogenlunde styr på hospitalets økonomi, sammenlægningen er gennemført, og risikoen for overbelastning med coronapatienter er minimal. Regionsrådet har derfor besluttet, at tidspunktet for mit forslag om en udviklingsplan for universitetshospitalet er optimal.

Planen skal omfatte behovet for uddannelse, tilstrækkelige fysiske rammer, ny teknologi og målrettet forskning indenfor hvert enkelt lægespeciale. Medarbejdere, ledere, samarbejdsudvalg, lægefaglige selskaber, Aarhus Universitet og interesseorganisationer skal sikres afgørende medindflydelse ved udarbejdelse af udviklingsplanen.

Ambitionen er en visionær og detaljeret udviklingsplan for Danmarks største hospital. Dygtige medarbejdere og ledere er det vigtigste fundament for en positiv udvikling, men det er et politisk ansvar at skabe de rammebetingelser inklusiv budgetramme, som gør det muligt for de fagprofessionelle at løse opgaven.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Påkørt betjent opereret i hjernen: Han er stadig i livskritisk tilstand

Aarhus

Far og bror til sigtet i sag om påkørt betjent: Vi fik overtalt Mohamad til at melde sig

Annonce