Annonce
Aarhus

Venstre: Siden hvornår blev demente mennesker kommunal ejendom?

Hans Skou (V). Foto: Jens Thaysen
Dokumentaren om Kongsgården bør vises, selv om ingen formentlig vil være glade for det, de ser. Det mener Venstres Hans Skou.
Annonce

AARHUS: - Nu kan sagen forhåbentlig komme tilbage på sporet og handle om mennesker i stedet for juristeri.

Sådan lyder det fra byrådsmedlem Hans Skou (V), der i april stillede forslag i byrådet om at droppe fogedforbuddet mod TV2 i sagen om Kongsgården, men siden måtte erkende, at det tilsyneladende ikke lod sig gøre. På det tidspunkt havde den juridiske snebold allerede vokset sig for stor.

- Nu har man så fundet en slags kattelem til at trække forbuddet tilbage, og det er den eneste rigtige løsning. Det kan ikke passe, at man overgår til at være kommunal ejendom, bare fordi man bliver dement, men denne sag har jo rejst tvivl om, hvorvidt det er kommunen eller de pårørende og værgen, der har det sidste ord i den slags sager. Og jeg synes bestemt ikke, det bør være kommunen, siger Hans Skou.

Annonce

For de ansattes skyld

Selv har Hans Skou ikke set andet af dokumentaren end de to klip, Ekstra Bladet har bragt.


Selv om det er en ubehagelig og umenneskelig sandhed, der vises, så kan det være det, der skal til.

Hans Skou, byrådsmedlem for Venstre


Han har heller ikke lyst til at se mere, men det er nødvendigt, at dokumentaren bliver lagt frem, mener han:

- Der sker noget, når der kommer billeder og lyd på. Selv om det er en ubehagelig og umenneskelig sandhed, der vises, så kan det være det, der skal til, for at vi for alvor rykker på det her. Vi er nødt til at se hele dokumentationen, også for de ansattes skyld og for den generelle tillid til ældreplejen. Alle de, der knokler og hver dag gør en stor indsats, bliver jo også ramt, når der bliver skudt med spredehagl i stedet for at vise de konkrete optagelser, mener Hans Skou.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Annonce